Foto van de Week
comments 4

Foto van de Week #59: Oink’s nieuwe speelmaatje Koda

Koda

Ik laat in de rubriek “Foto van de Week” een foto zien die deze week voor mij bijzonder is geweest. Dat kan gaan om het moment, het gebouw, de architectuur of honderd en één andere redenen. Elke foto heeft zijn verhaal en deze week is de keus gevallen op een foto gemaakt in ‘s-Hertogenbosch,. Het gaat over Oink’s nieuwe speelmaatje Koda.

In de vorige foto van de week liet ik jullie weten dat we op zoek zijn gegaan naar een nieuw speelmaatje voor onze kater Oink. We hebben er eentje gevonden. Koda, een Siberische kat. Hij wordt ongeveer even groot als Oink, is ook een kater en ondertussen al heel wat gewend. De eerste dag was hij nog vrij angstig. Begrijpelijk. Een nieuw huis, nieuwe geuren, nieuwe indrukken. Je kon er niet eens mee spelen. De tweede dag was het al anders. Je kon hem aaien en hij wilde graag spelen. We hebben het rustig opgepakt. Oink beneden en de nieuwe kitten boven. Af en toe hebben we ze omgewisseld maar we lieten ze nog niet bij elkaar. Onze nieuwe deugniet in één van de kamers boven met genoeg speeltjes, eten en drinken. We hebben ze al vrij snel aan elkaar laten wennen vanwege het lieve karakter van de twee katers. De eerste kennismaking ging vrij goed. We hadden er een deur tussen staan en ze konden elkaar zien door een kiertje. Oink vond het allemaal best spannend en toch een tikkeltje bedreigend. Hij gromde en blies. Toch een vreemdeling op zijn terrein. Hij wilde even laten zien dat hij de baas is. Maar onze nieuweling negeerde hem totaal. Die was te druk aan het spelen. Toen we dat zagen besloten we de deur weg te halen. Nog steeds gromde onze Oink maar een echte confrontatie met geweld is er nooit geweest. Een positieve kennismaking. We hebben ze in de avond natuurlijk gescheiden gehouden.

Zo hebben ze elkaar goed leren kennen. Stapje voor stapje. We hebben ze samen beneden gezet. Dat ging ook goed. Na een paar dagen verdween het grommen. Echt spelen hebben we ze nog niet zien doen maar ze zaten gisteravond wel naast elkaar op de vensterbank en keken naar buiten. Ze slapen tegenwoordig al samen beneden. Dat gaat goed en het is fijn om te zien. We hebben het vertrouwen dat het goed gaat komen. Ze hebben gewoon meer tijd nodig. Koda is 5 maanden oud terwijl Oink de 10 maanden al aantikt. Ik heb afgelopen dinsdag een dag vrij genomen om te kijken hoe de katten op elkaar reageren terwijl ze alle twee vrij door het huis renden. Dat ging goed. Ik heb die dag ook van wat berkenhout, schroeven en steigerhout een krabpaal/speeltoestel gemaakt. Ik zag dat Koda het berkenhout van onze krabpaal/speeltoestel van beneden gebruikte dus heb ik er zelf boven nog eentje gemaakt. Het is goed gelukt en wordt al gretig in gebruik genomen. Ze hebben er al uren mee gespeeld. Samen of alleen. Dat is leuk om te zien en we zijn heel benieuwd hoe deze vriendschap zich gaat ontwikkelen.

4 Comments

 1. Wat mooi om die ontwikkeling te kunnen zien. Ik kan me ook wel voorstellen dat ze even tijd nodig hebben om aan elkaar te wennen. Zo te horen komt dat vast goed en is Oink hopelijk weer blij!

  • Niels says

   Tot nu toe gaat het goed. Ze zijn grotendeels aan elkaar gewend en Oink is weer een stuk rustiger. Vooral dat laatste is fijn om te zien.

 2. Loes Beumer says

  Koda is een hele leuke naam, doet mij denken aan Condor City. Haalt herinneringennaar bij mij naar boven

  • Niels says

   We hebben er lang over nagedacht maar dit leek ons een leuke naam. Weer wat anders dan anders.

Geef een reactie