Foto van de Week
comments 14

Foto van de Week #95: rolstoelen en krokodillen

krokodillen

Ik laat in de rubriek “Foto van de Week” een foto zien die deze week voor mij bijzonder is geweest. Dat kan gaan om het moment, het gebouw, de architectuur of honderd en één andere redenen. Elke foto heeft zijn verhaal en deze week is de keus gevallen op een foto gemaakt in het krokodillencentrum van St. Lucia in Zuid-Afrika en gaat over en bord en krokodillen. 

Soms kom je borden tegen die er gewoon om vragen om op de foto gezet te worden. Zo ook tijdens ons bezoek aan het informatieve krokodillencentrum in St. Lucia. Een leuk en kleine krokodillencentrum waar je toch een uurtje of twee rond kan lopen en tijdens die wandeling krokodillen kan zien. Die zijn er aanwezig in allerlei soorten en maten. Vaak komen ze ook uit de omgeving. Als er een krokodil overlast veroorzaakt en ze krijgen het dier te pakken, dan kan het zijn dat hij de rest van zijn dagen hier slijt. Een beter alternatief dan het lot wat de krokodil anders te wachten zou staan. Het is vergelijkbaar met een dierentuin gespecialiseerd in één diersoort. Het was een leuk park om doorheen te lopen. Wat het nog leuker maakte was de bebording die langs de kant van het pad stond. Tevens de reden waarom deze foto mijn foto van de week is geworden. Zeg nu zelf, als je dit bord tegen zou komen in Nederland dan zou je toch raar opkijken? Je kan het bord op verschillende manieren interpreteren. Kijk uit dat je, als je in een rolstoel zit, niet te veel snelheid maakt want anders zie je de krokodillen wel van heel dichtbij. Of laat de rolstoel niet los want anders bestaat de kans dat je de persoon in de rolstoel niet terugziet. Noem het maar op, er zijn genoeg mogelijkheden om de betekenis van het bord in te vullen. Het feit blijft dat het een apart bord is die je in Nederland toch een stuk minder snel tegen zou komen.

Dit soort borden vind ik altijd leuk om te fotograferen. Ze zijn net even anders dan anders. Ze zetten je aan tot nadenken en ze toveren een glimlach op je gezicht. Nou ja, bij mij althans. Als ik in het buitenland ben en ik zie zo’n bord dan kan ik het nooit laten om er een foto van te nemen. Borden, bewegwijzering of rare tekens. Op de één of andere manier vind ik het altijd fascinerend om te zien dat sommige mensen buiten de lijnen denken en gewoon op hun eigen manier dingen proberen te vertellen. Hoe je het ook went of keert, ik denk niet dat er in Zuid-Afrika een officieel bord bestaat waarin wordt aangeraden om een rolstoel op een hellend vlak niet los te laten omdat anders de persoon in de rolstoel opgegeten kan worden door een krokodil. Maar je wil de mensen toch waarschuwen? Wat doe je dan? Je maakt er zelf eentje en dit is het resultaat. Om mensen toch te waarschuwen terwijl er geen goede methode voor bestond. En als dit wel een officieel bord is dat wettelijk ingevoerd is dan vind ik dit het gaafste officiële bord dat ik in Zuid-Afrika ben tegengekomen. Daarom is dit mijn foto van de week en is dit bord voor mij bijzonder. Ben jij ook wel eens aparte borden tegen gekomen?

14 Comments

 1. Haha, het lijkt me ook heel grappig om zo’n bord te ontwikkelen. In Australië hangt om de zoveel meter een bord met een waarschuwing voor de snelheidshobbel in de weg. Eén ervan is in de vorm van een op-zijn-rug-liggende kasuaris (lokale loopvogel). Daar worden ook héél veel foto’s van gemaakt!

 2. Zo nu en dan speur ik het internet af om nieuwe ideeën op te doen m.b.t. rolstoelen (voor mijn onderneming). Heb heel wat dingen gezien, maar dit is toch wel echt het meest geniale haha.

 3. Hilarisch bord! Je zou spontaan gaan lopen als je in een rolstoel aankomt! De persoon die dit heeft bedacht moet erg creatief zijn…het gekste bord dat ik ooit heb gezien was in Maleisie met een tapir (met zo’n lange neus) er op…we werden gewaarschuwd dat deze konden oversteken….is weer eens wat anders dan een hert. Geen tapir gezien trouwens…

 4. anto says

  Haha wat een bijzonder bord. Ik zag toevallig gisteren op Schiphol een bord met ‘No Balloons’. Ik was er voorbij, dacht ‘huh’ en liep weer terug om nogmaals te kijken. Maar nee, geen ballonnen op het station toegestaan dus 🙂

 5. Jenny - ikreis.net says

  Ik moest zo lachen toen ik dit bordje voor het eerste zag in ZA! Terwijl het natuurlijk een hele serieuze zaak is…. geen idee of ik er foto’s van heb.

 6. Wat een hilarisch bord. Ik wist helemaal niet dat er een krokodillencentrum was in St. Lucia, dat hebben wij dan ook gemist. Jammer… maar ik vond dat er in en om St Lucia echt veel te doen is!

 7. Haha wat een geniaal bord, heel leuk om te fotograferen inderdaad! Ik kan even niet zo snel herinneren wat voor borden ik op reis tegen ben gekomen, maar ik heb er volgens mji ook een aantal op de foto 😉

 8. Wat een bizar bord. Maar ik kan me goed voorstellen dat mensen veel te dichtbij willen komen en dat dat behoorlijk gevaarlijk is 😉

 9. Haha supergrappig! Ik vind de borden die aangeven dat je moet oppassen voor trollen in Noorwegen altijd zo grappig. In Colombia zijn ook wel borden die niet in Nederland bestaan, maar niet zulke grappige volgens mij. Ik heb er wel eens een gezien die het op de betreffende weg verbood met paard en wagen te rijden.

 10. Loes Beumer says

  Supergeinig bord. Voor Zuid Afrika heel toepasselijk, voor Nederland zeer lachwekkend.

Geef een reactie