Afrika, Foto van de Week, Reizen, Zuid-Afrika
comments 34

Foto van de Week #90: Mac Mac Watervallen

Mac Mac Watervallen

Ik laat in de rubriek “Foto van de Week” een foto zien die deze week voor mij bijzonder is geweest. Dat kan gaan om het moment, het gebouw, de architectuur of honderd en één andere redenen. Elke foto heeft zijn verhaal en deze week is de keus gevallen op een foto gemaakt in Zuid-Afrika en gaat over de Mac Mac Watervallen.

Zoals jullie weten. kijk ik graag door mijn fotoverzameling heen opzoek naar mooie foto’s die voor mij een bijzonder verhaal vertellen. Daar is deze rubriek ook voor opgericht en dit is alweer de 90e keer dat ik dit doe. Als je de laatste tijd mijn blog hebt gevolgd merk je dat ik weer een aantal blogs heb geschreven over ons avontuur in Zuid-Afrika. Een hele bijzondere reis waar ik met veel plezier aan terug denk. Veel heb ik er al over verteld maar nog lang niet alles. Zo staan er nog twee blogs klaar om gepubliceerd te worden. Dat komt omdat het een onwijs gave reis was en we veel hebben gezien en nog meer foto’s hebben gemaakt. En elke keer als ik de foto’s weer zie ik, krijg ik weer genoeg inspiratie om over te schrijven. Zo ook voor deze foto van de week. Eentje over de Mac Mac Watervallen die onderdeel zijn van de Panoramaroute. Op onze weg terug naar Johannesburg hebben we een gedeelte van deze route meegepakt. Niet alles, maar genoeg om er later nog een blog over te schrijven. Voor nu wil ik jullie meenemen naar de Mac Mac Watervallen. Watervallen? Ik zie er toch maar eentje? Tja, het was droog en daarom is de waterval aan de linkerkant verwaarloosbaar ten opzichte van de grote die je ziet. Normaal heb je op deze foto twee watervallen staan.

Maar wat een mooie waterval was het. Je verwacht het niet in het landschap aan te treffen en dat is iets waar Zuid-Afrika goed in is. Je verrassen met dingen die je niet verwacht aan te treffen langs de kant van de weg. Om deze waterval te zien dien je een paar rand te betalen. Je kan je auto op een goede parkeerplek neerzetten en naast de standaard souvenirs “zooi” die ze er verkopen is er ook een wc. Altijd handig. Ze hebben een pad aangelegd naar de waterval toe. Totaal niet rolstoelvriendelijk en na wat geklauter kom je uit bij een plateau. Het jammere hiervan is dat ze er hoge hekken voor hebben gezet waardoor fotograferen een kunst is geworden. Maar het zicht is gaaf. Je moet je voorstellen dat je als je rechtdoor kijkt, het landschap in de verte ook ziet. Alsof er niks is gebeurd en recht voor je is dan opeens deze kloof. Met de Mac Mac Watervallen. Een mooi schouwspel om te zien en een leuke tussenstop op de Panoramaroute. Het laat maar weer eens zien hoe divers Zuid-Afrika is en hoe mooi de natuur er kan zijn. Het was voor ons die paar rand wel waard, zeker als je een waterval kan zien. Iets wat je in Nederland toch wat minder snel zou tegenkomen en waar je op vakantie specifiek naar opzoek gaat. Het wat wel jammer dat je niet naar beneden kon gaan. Althans vanaf het gedeelte waar wij stonden want hoe gaaf zou het zijn om daar beneden te liggen en er even in te zwemmen? Maar het zicht van beneden naar boven moet trouwens ook prachtig zijn. Daarom deze foto van de week. Omdat ik voor de zoveelste keer de afgelopen weken aan Zuid-Afrika moest denken en steeds weer dankbaar ben dat ik deze reis samen met Ilona heb mogen maken.

34 Comments

 1. Wat een prachtige plek. Bijzonder hoe er ogenschijnlijk niets lijkt te zijn en er dan ineens zoiets moois tevoorschijn komt in het landschap.

  • Niels says

   Dat is altijd leuk om tegen te komen. Je echt laten verbazen is nooit verkeerd 🙂

 2. Linda | travellersoftheworld says

  Wat een prachtige foto! Deze is echt goed gelukt en de waterval ziet er heel indrukwekkend uit. Ik wil heel graag naar Zuid-Afrika, dit wil ik dan ook bezoeken, zo gaaf. Jammer dat je niet naar beneden kan, dat had het nog gaver gemaakt denk ik.

  • Niels says

   Zeker. Het was ook behoorlijk warm die dag dus ik had er graag even rondgezwommen maar je kan niet alles hebben. Het zicht op deze waterval was al mooi genoeg

 3. Mooi! Als ik een foto van een waterval maak, ziet het er op de foto vaak niet zo indrukwekkend uit als in het echt. Maar dat is jou goed gelukt 🙂

  • Niels says

   Leuk om te horen dat je deze foto kan waarderen. Het zijn altijd lastige dingen om te fotograferen maar oefening baart kunst.

 4. Wat een mooie waterval en goede foto ook! Vind het zelf enorm lastig om foto’s te maken van watervallen, ze mislukken vaak omdat het contrast met de achtergrond te donker is. Deze is echter zeer geslaagd!

  • Niels says

   Bedankt voor het compliment. Het is inderdaad soms even zoeken naar de juiste instellingen om een goede foto te maken maar deze is aardig gelukt.

  • Niels says

   Dat was zeker jammer aangezien het toch aardig warm was die dag. Verkoeling zou geen kwaad hebben gedaan.

 5. Jenny - ikreis.net says

  Wat een prachtige waterval! Ik had bij het zien van de foto in eerste instantie echt niet het vermoeden dat deze in Zuid-Afrika zou liggen. Grappig.

  • Niels says

   We hadden ook niet verwacht hem zo aan te treffen maar zijn wel blij dat we even zijn gaan kijken.

  • Niels says

   Klopt, maar dit was wel een toppunt. We hadden zelf ook grote moeite om op de been te blijven op dit pad ^^

 6. liesronddewereld says

  Prachtige foto! Deze waterval heb ik niet gezien, maar ik was wel helemaal weg van onder andere Howick Falls. Hoe dan, Zuid Afrika is prachtig 🙂

  • Niels says

   Zuid-Afrika is zeker prachtig. Ik zou er graag nog een keertje heen gaan, maar tot die tijd heb ik de foto’s nog om er van te genieten.

 7. Van mij mag je volop blijven posten over Afrika. Ben zelf net terug en verliefd op dat land. Zoals je ook benoemd – Afrika blijft je keer op keer verrassen.

  • Niels says

   Gelukkig heb ik genoeg foto’s gemaakt om er nog een paar blogs over te schrijven. Iets wat niet heel moeilijk is voor zo’n mooi land. Wat een fijne tijd hebben wij er gehad en ik denk er graag nog eens aan terug.

  • Niels says

   Ja, ik had de goede instellingen te pakken. Daardoor zie je boven het water rustig vallen, in het midden steeds sneller en beneden het verspreiden als het het overige water raakt. Dat maakte het voor mij ook een bijzondere foto. Dat je de verschillende fases van een waterval kunt zien.

 8. Watervallen blijven echt prachtig om te zien. Ik krijg er geen genoeg van. Deze is ook schitterend. Die kleuren! Mooie foto hoor!

  • Niels says

   Bedankt! Het was nog best moeilijk om deze foto te nemen met de omheining die ervoor stond. Maar uiteindelijk goed gelukt. Het blijft een mooi gezicht.

  • Niels says

   Het water was inderdaad helder. Alleen een beetje ver weg. Jammer genoeg konden we er niet bij komen want ik had graag deze waterval van beneden af gezien.

 9. Ik heb intussen heel wat watervallen gezien (Canada, IJsland…) maar het verveelt niet. Zo gaaf altijd, die kracht van het water. Like!

  • Niels says

   Het verveelt niet snel nee, de kracht van het water is mooi om te zien. Dat water soms hele kloven kan maken is toch wel gaaf om te zien. Of als er enorm veel water naar beneden komt zoals bij een waterval. Altijd mooie momenten.

 10. Wat een prachtige foto! De enige watervallen van formaat waar ik ooit ben geweest, zijn de Iguazu Falls. Wel meteen enorm de moeite waard 😉

  • Niels says

   Dat lijken me ook prachtige watervallen om een keertje te zien. Ik kan ze altijd wel waarderen als we op reis zijn, jammer dat we ze in Nederland niet tegenkomen.

 11. Mooi om te zien zeg! Wij zijn natuurlijk nét terug uit Zuid-Afrika en hebben een paar watervallen gezien, maar de Mac Mac niet! Keuzes keuzes….. wel leuk om hem zo nog even te zien 😉 Prachtige foto!

  • Niels says

   We hadden lang niet genoeg tijd om alles te zien. dus voor ons ook keuzes maar ik ben blij dat we deze wel hebben meegepakt 🙂

  • Niels says

   Je kan er gewoon voorbij rijden als je niet weet dat het er is. Je ziet er niks aan, omdat er opeens vanuit het niets een kloof is. Dat maakt het mooi 🙂

 12. Loes Beumer says

  Een mooie foto van de waterval, ook het heldere water is mooi om te zien.

  • Niels says

   Het was ook een mooie waterval om te aanschouwen en jammer genoeg konden we er beneden niet in. Ik had er graag in gezwommen.

Geef een reactie