Reizen, Spanje
comments 3

Malaga, van vraag tot blog

Malaga stedentrip

Instagram, een foto met wat tekst. Een simpel concept en een prachtig media, vooral voor mij als beelddenker.  Je volgt een aantal mensen en daardoor krijg je elke dag weer nieuwe inspiratie. Ik zie werkelijk de prachtigste foto’s voorbijkomen. Ik vind het leuk om te zien wat ze beleven en daarin meegenomen te worden. Zo volg ik een aantal travelbloggers die je meenemen naar de plaatsen waar ze zijn geweest en waar ze nog heen gaan. Een van die bloggers is Nies. Ze heeft een blog genaamd Reismicrobe en ze had gisteren een foto gepost dat ze over 100 dagen naar Malaga gaat. Een prachtige stad, hetgeen ik haar vertelde. Toen vroeg ze of ik nog tips had. Tips? Ja, tips over de stad. Ik heb haar verteld dat het uitzicht vanaf het fort Alcazaba prachtig is en dat ik in mijn oude foto’s ging duiken. Na die gezien te hebben, kan ik niet anders dan dit blog schrijven. Want mijn enthousiasme over deze mooie stad kwam weer helemaal boven.

Het weerMalaga

In 2009 ben ik naar Malaga geweest. Ik heb er een fijne tijd gehad en de temperatuur was op dat moment ongeveer zoals vandaag. Alleen nog iets warmer en een stuk minder benauwd. Apart eigenlijk, dat je het daar zo anders ervaart. Een stuk aangenamer en relaxter terwijl het in Nederland altijd zo benauwd is. Voldoende drinken is een aanrader, net zoals het meedoen aan de siësta. Gelukkig kan je in Malaga op bijna elke hoek van de straat een flesje water halen. Ik betaalde er toen 30 cent voor. Moet je nagaan, in Nederland betaal je er soms het tienvoud voor.

Gibralfaro bergMalaga

Een van de mooiste stukjes van Malaga is de Gibralfaro. Deze berg is een must see als het gaat om toeristische attracties in de stad. Op de berg staat het fort Alcazaba en het kasteel Gibralfaro Málaga. Vanaf deze plekken heb je een prachtig uitzicht op de stad. Je ziet onder andere de haven en de arena. Malaga

Als je het pad te voet naar boven wil maken, neem dan voldoende water mee en iets tegen de zon. De wandeling duurt ongeveer 20 tot 25 minuten. Er is geen schaduw en de hellingen zijn vrij stijl. Althans toen ik er in 2009 was. Malaga

Het leuke van beide bouwwerken is dat je ook op de oude vestingmuren kan lopen en dat het vrij goed bewaard is gebleven. Ze hebben gedeelten gerestaureerd en het resultaat mag er zijn.

De arenaMalaga

Persoonlijk ben ik geen fan van stierenvechten maar het gebouw waar deze gevechten worden gehouden is zeker de moeite waard om te bezoeken. De arena is in goede staat en ook te bezoeken als er geen gevechten zijn. Gewoon even binnenlopen, zo simpel kan het soms zijn. De architectuur en het materiaalgebruik zijn prachtig en als je er eenmaal instaat is het indrukwekkend. Malaga

Daarnaast ligt het vlak bij La Malagueta. Het strand dat het dichtste bij de stad ligt. Deze ligt in de wijk La Malagueta en hier kun je even bijkomen van een lange dag en een duik nemen. In 2009 stonden deze letters er al en ik ben benieuwd of ze er nu ook nog staan. Ik hoor het graag.

WinkelenDe schaduw van Malaga door middel van zeilen

Natuurlijk kan je ook goed winkelen in Malaga. Het mooie van de hoofdwinkelstraat is dat ze er grote doeken boven hebben gehangen zodat de zon tegen wordt gehouden en je lekker in de schaduw kan lopen. Dat zouden ze in Nederland ook eens moeten introduceren, al is het maar voor de zomerdagen. Het zou een uitkomst zijn en ik kan je verzekeren dat het in Malaga werkt.

Kerken en monumentenMalaga

Zoals elke stad, heeft ook Malaga mooie kerken en monumenten. Deze staan door de stad heen verspreid en er zitten echte pareltjes tussen. Malaga

Maar Malaga staat beter bekend als de geboortestad van Picasso. Naast een museum, waar ongeveer 200 werken van hem hangen of staan, zijn er nog andere verwijzingen in de stad. Zoals bij veel musea is het verstandig om het al vroeg te bezoeken. Het kan er best druk zijn en zo heel groot is het niet. Toch zonde als je er straks bent en een uur in de rij moet staan.

De stadMalaga

Malaga is niet te groot en niet te klein. De stad is prettig qua omvang. Een weekend weg is meer dan voldoende om alles te zien en ik zal er niet gauw een week heen gaan. Als je dat wel doet, dan is het handig dat de stad ook een mooi groot station met winkelcentrum heeft. Malaga

De treinen zijn zeer prettig, al is het maar door de ruimte en de airco. Ze komen langs de hele kustlijn en zijn een goed en snel transportmiddel. Zo kun je naast Malaga vrij eenvoudig meer van het land zien. Want deze streek heeft meer te bieden dan alleen Malaga.

Een simpele vraagMalaga

De stad is de geboorteplaats van Picasso en heeft daarnaast een rijke geschiedenis. Er zijn parken en pleinen waar je rustig kan bijkomen. Daarnaast zijn er enkele leuke eetgelegenheden maar daarvoor moet je wel de beroemde winkelstraten links laten liggen en de zijstraten in gaan. Dat kan je zomaar een flinke duit schelen. Maar die tip geldt voor bijna alle grotere steden. Het is een stad die trots is op de tradities en cultuur. Het heeft enkele mooie stukjes en de temperatuur moet over ongeveer 100 dagen een stuk aangenamer zijn dan vandaag. Ik hoop dat je iets aan deze tips hebt en je enthousiasme weer een stukje meer is aangewakkerd. Het is een prachtige stad en instagram is een prachtig media. Toch raar hoe een simpele vraag tot een heel blog kan leiden 😉

3 Comments

  1. Niels says

    Leuk om te horen dat de letters er nog staan en de stad volop in ontwikkeling is. Mogelijk dat ik er nog een keertje naar toe ga.

  2. Mooi stuk Niels!

    De bekende oude monumenten zijn sinds 2009 uiteraard weinig veranderd. Ook de letters op La Malagueta staan er nog. Málaga is zich wel meer gaan ontwikkelen als echte cultuurstad. Daarom is het zeker de moeite waard om de stad nog eens te bezoeken. Mooie nieuwe musea en de haven is sinds 2012 ook een stuk aantrekkelijker. Het blijft een heerlijke stad!

  3. Loes Beumer says

    Goede indruk gekregen van Málaga, een mooie stad met veel àrchitectuur. De doelen tegen de zon is een uitkomst, hebben wij deze week ook wat aan gehad.

Geef een reactie