Kijkje achter de schermen
comments 8

Achter de schermen #8: Zelda, https en Markenburg

Markenburg

Waar houd ik me tussen de blogs mee bezig? Wat maak ik mee? Dat soort updates vat ik samen in deze reeks. Ik geef jullie een kijkje achter de schermen. Ik vertel jullie iets meer over mezelf en wat ik leuk vind. Natuurlijk staat mijn blog vol met dingen die ik leuk vind maar er gebeuren genoeg dingen die ik niet in een blog verwerk. Lees je mee met het achtste blog uit deze serie?

ZeldaMarkenburg

De afgelopen weken is het vrij rustig geweest. Zowel op persoonlijk vlak als op reisgebied. We hebben het wat rustiger aan moeten doen. Wil niet zeggen dat we weinig hebben ondernomen want de tijd vloog voorbij. Niet in de eerste plaats omdat ondanks het rustig aandoen we het best druk hebben gehad met andere dingen. Gamen is zo’n ding. We hebben een Nintendo Switch in huis en met Zelda als ultiem spel. Wat een leuke game is het toch en wat gaat er voor tijd in zitten. Natuurlijk bepaal je zelf wat je doet, maar dit spel zit goed in elkaar en roept veel oude herinneringen op. Niet alleen omdat ik Zelda N64 Ocarina of Time het beste spel ooit vind, maar ook omdat dit spel er heel dichtbij komt. Een mooie open wereld en veel om te doen en te zien. Ilona is er misschien wel enthousiaster over dan ik, dus dat komt mooi uit. Helaas kan je het niet samenspelen, dat zou het nog leuker maken.

Http of Https?Markenburg

Daarnaast ben ik achter de schermen ook weer volop bezig geweest met de site. Dingen aan het voorbereiden voor later. Zo ben ik druk bezig met het inlezen om van http naar https over te gaan. Is het nodig? Zijn er ook nadelen? Is het de toekomst? Op die laatste vraag heb ik al wel antwoord gekregen. Ja, het is de toekomst omdat Google mondjesmaat het zwaarder wil gaan laten wegen in de zoekresultaten. Wat houdt het in? Eigenlijk vrij simpel. In de adresbalk komt i.p.v. http dus https te staan. Zodat mensen kunnen zien dat jij bent wie jij zegt dat je bent. Er komt een groen slotje bij en een beter versleutelde verbinding. Maar het omzetten moet wel in één keer goed gaan. Alle links van je site beginnen met http en alle inkomende links ook. Dus met andere woorden, je moet veel omzetten. Veel dingen veranderen en er hoeft maar één keer iets fout te gaan en je bent de Sjaak. Daarnaast zijn niet alle WordPress plugins voorbereid en kunnen sommige niet meer werken. Dus een groot risico en een leuke uitdaging. Daarom dus inlezen en kijken hoe ik het allemaal zo vlekkeloos kan laten verlopen zodat jullie er geen last van ondervinden. Of kijken of iemand het voor mij kan doen. Tips zijn natuurlijk welkom!

Zelda

Zelda heeft een operatie ondergaan. Succesvol moet ik er eigenlijk meteen achteraan zeggen. Niet omdat ze ziek was of iets mankeerde maar ze is gesteriliseerd. Nu zijn al onze katten geholpen en vooral bij Zelda was het even spannend. Niet alleen omdat de ingreep wat ingrijpender is voor poezen dan voor katers maar ook omdat een van de laatste keren dat we bij de dierenarts waren waar we ook Elmo hebben achtergelaten. Zelda heeft veel trekjes en eigenschappen die Elmo ook had en dan is het toch even hopen dat alles goed gaat. Gelukkig is alles goed gegaan en heeft ze er weinig last van gehad. Ze huppelt weer vrolijk rond en het was best grappig om haar de eerste uren na de narcose te zien. Niet alleen omdat ze als een dronken kat waggelde maar ook omdat ze zich een beetje aanstelde.

MarkenburgMarkenburg

Een goede vriend heeft vijf jaar geleden besloten om zijn dromen na te jagen en van de week was het eerste vijfjarig lustrum een feit. Een prestatie om trots op te zien. Ik heb het van de grond af zien opgroeien tot wat het nu is en ik kan je vertellen dat het einde nog lang niet in zicht is. Hij is gespecialiseerd in het maken van maquettes, voornamelijk voor de spoorhobby van menig treinenthousiasteling. Miniatuurhuizen waarbij realisme hoog in het vaandel staat. Allemaal van lasergesneden karton. Maar niet alleen voor de spoorwereld, hij maakt ook huizen van mensen na en maquettes voor bedrijven. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan architectenbureaus. Een kleine 300 verschillende unieke producten heeft hij in die vijf jaar gemaakt en elke maand komt er weer een nieuw product op de markt. Als je zijn huisjes, die je als bouwpakket aangeleverd krijgt, ziet dan snap je mijn enthousiasme. Daarnaast is het een goede vriend die het na vijf jaar zeker verdient om even genoemd te worden tijdens een belangrijke mijlpaal. Achter de schermen bij Markenburg heb ik vaak meegeholpen, zelfs tot de ontwikkeling van huisjes toe. Ik ben de afgelopen jaren samen met hem verschillende beurzen afgegaan en sta elke keer weer versteld wat hij nu weer uit zijn vingers heeft gekregen. Typische Nederlandse huisjes waarbij het herkenbaarheidsgehalte hoog is. Daarom even dit kleine berichtje, kosteloos, niet gesponsord om hem via deze weg te feliciteren met zijn vijfjarig bestaan en als een zetje in de rug zodat de volgende vijf jaar nog mooier gaan worden als de afgelopen jaren.

 

8 Comments

 1. Wat een mooie katten zeg! Heerlijk hoe ze daar parmantig liggen. Ik ben een tijdje terug over gegaan naar https, eerlijk gezegd omdat een goede vriend/webhost tegen me zei dat de site eter gevonden zou worden. of het daardoor komt, of dat ik toevallig gewoon meer lezers heb, dat weet ik niet, maar mijn lezers zijn wel aanzienlijk gegroeid.

  • Niels says

   Leuk om te horen dat je over bent gegaan en dat alles goed is gegaan. Nog leuker is om te zien dat he effect heeft en je er meer bezoeker door trekt. Het kan natuurlijk toeval zijn, maar leuk is het wel 😉 En ja, we zijn heel blij met onze katten. Het zijn mooie beestjes.

 2. Zelf ben ik helemaal niet zo handig met het omzetten van dingen, dus daar ben ik altijd wat huiverig voor. Maar ja, als het de toekomst is, zal ik er wel niet aan ontkomen.

  • Niels says

   Het is heel normaal om er huiverig voor te zijn. Komt veel bij kijken en als je even niet oplet dan gaat het mis 😉 Maar ik heb er vertrouwen in dat het allemaal goed gaat komen.

 3. Fijn overzicht! Ik heb ook al veel gelezen over httops. Dat is toch dat SSL certificaat ofzo? Ik kan dat kopen via mijn host, en misschien ga ik dat wel doen. Ik ben alleen een beetje bang voor die nadelen die je noemt. Daarnaast moet ik even kijken of ik het echt goed kan betalen. Zeker als het de toekomst is zal het er toch een keer van komen 🙂

  • Niels says

   Ja, dat is het SSL certificaat. Dat kun je inderdaad via je host laten doen. Maar er zijn ook weer verschillende certificaten. De ene duurder dan de andere. Maar het grootste probleem gaat hem zitten in het omzetten van alles van http naar https. Dus gaat nog even spannend worden.

  • Niels says

   Bedankt, beetje bij beetje komt er meer schot in en dat maakt het ook leuk 🙂

Geef een reactie