Persoonlijk
comments 6

Terugblik 2015 in foto’s deel 1

Terugblik 2015

Wat een geweldig jaar is 2015 geweest. Niet alleen heb ik het afgelopen jaar RoPStAr opgericht, ook heb ik veel mogen doen en ervaren. Nu kan ik een lijstje maken vol statistieken en cijfers maar stiekem houd ik veel meer van beelden. Ik heb gemerkt dat jullie dat enorm kunnen waarderen. Vandaar dat ik dit jaar afsluit met foto’s. Een jaar van grote veranderingen. Ik ben blij dat ik het allemaal heb mogen meemaken. Kijk je mee?

JanuariMarkthal Rotterdam-4

In het begin van januari zijn we naar Rotterdam geweest. Één van onze eerste citytrips met de oprichting van RoPStAr in mijn achterhoofd. We zijn naar de stad gegaan en hebben de Markthal bezocht. Wat een leuk en imposant gebouw. Zeker de moeite waard als je een keer in de buurt bent.

Banner RoPStAr

Een ander hoogtepunt was 15 januari 2015. De oprichting van mijn blog RoPStAr. Wat lijkt het alweer een tijd geleden en wat heb ik veel kunnen doen. Hierover natuurlijk later veel meer. Maar wat ben ik uiteindelijk blij dat ik deze stap genomen heb. Het kost veel tijd en doorzettingsvermogen maar de energie die ik er uithaal betaalt zich in veelvoud terug. Ik kan genieten van schrijven en het fotograferen. Maar wat is eigenlijk het leukste? Alle lieve en positieve reacties die ik elke keer weer krijg. Enorm bedankt daarvoor. Het wordt zeer gewaardeerd.Spoorzone Tilburg-6

Maar januari was ook de maand dat er een open dag was op de Tilburgse Spoorzone. Een project dat ik al geruime tijd volgde en waar ik eindelijk meer van kon zien. Samen met vrienden ben ik erheen geweest. Het was een leuke dag. Ook was het een mooi moment om te experimenteren met foto’s.

Februari Optocht

Als ik aan februari terugdenk, dan komt natuurlijk als eerste Oeteldonk naar boven. Het carnaval in ‘s-Hertogenbosch is een beleving op zich en de voorpret was misschien minstens zo leuk. Een van de hoogtepunten was de optocht. We waren niet goed op de hoogte van de route en dachten dat hij langs ons vorige huis in het centrum zou gaan. Waren wij even verkeerd. Gelukkig kwamen we er op tijd achter en hebben we uiteindelijk de optocht op de Parade kunnen zien. 

Over gezelligheid gesproken, februari was ook de maand dat ik deze foto in barbistro Tic-Tac heb gemaakt. Het blijft één van mijn favoriete foto’s en dan met name vanwege de rook die er vanaf komt en omdat ik dan terugdenk aan het lekkere eten dat we hebben genuttigd!Nieuwe station Delft-7

Eind februari werd het nieuwe station van Delft geopend en we konden het niet laten om toch even op bezoek te gaan. We werden niet teleurgesteld. Wat een mooi station is het van binnen. Natuurlijk zijn we ook even de stad ingelopen en hebben we lekker geluncht. Dit was een mooie afsluiting van een drukke maand.

Maart Bunker-5

Maart was relatief rustig voor onze begrippen. We hadden enkele bruiloften en een leuke pubquiz waar we aan meededen en roemloos ten ondergingen. Nou ja, niet gewonnen maar ook niet laatste. Maart was wel de maand waarin het provinciehuis een open dag had waardoor we de bunker konden bekijken. Ik was er al eens eerder in geweest maar mijn vriendin niet. Het was een mooie en bijzondere ervaring. Gelukkig hebben we de bunker niet meer nodig maar het is wel goed dat hij af en toe opengaat voor het publiek als herinnering aan vroeger.Heusden-7

Ook brachten we op een grauwe en grijze dag een bezoek aan de vestingsstad Heusden. Één van mijn favoriete plaatsen in Brabant omdat er veel werk is verzet om het oude gedachtengoed in leven te houden. De vestingmuren zijn prachtig en geloof me, in de zomer met het zonnetje is het nog mooier. Ook is er in het toeristencentrum een maquette aanwezig die zeker de moeite waard is om te bekijken. Het is prachtig gemaakt en het geeft een goed overzicht van de stad.

AprilBoedapest-9

Onze enige vliegreis dit jaar was naar Boedapest. Op bezoek bij een goede vriendin en haar man en natuurlijk om de stad voor de derde keer te bezoeken. Voor mijn vriendin was het de eerste keer en ze is zeer enthousiast teruggekomen. Maar wat wil je met gebouwen als het Hongaars Parlement, het Vajdahunyad kasteel en Bálna, het walvis gebouw.  Het was ook de eerste keer dat we met Airbnb verbleven en het is ons heel erg meegevallen. We zaten middenin het centrum van Boedapest en de stad heeft een geweldig openbaar vervoersysteem. Timmerhuis Rotterdam

Na bezoeken aan vrienden en familie vielen er in deze maand nog twee dingen op. Namelijk twee open dagen. Eerst was ik met vrienden naar de open dag van het Timmerhuis geweest in Rotterdam. Ja, weer in Rotterdam. Ik kwam dit jaar vaker in Rotterdam dan ik van te voren had verwacht. Dit gebouw is in de afgelopen maand geopend en ik ben van plan om nog een keer terug te gaan. De tweede open dag had ook een bijzonder tintje. Namelijk de open dag van de N261 of beter bekend als de Efteling-weg tussen Waalwijk en Tilburg. Mijn kans om in een tunnelbak te lopen en op een provinciale weg zonder aangereden te worden door auto’s. Ook was het de maand dat ik voor het eerst begon met de reeks Foto van de Week en ook de eerste foto is in Rotterdam genomen. 

Mei Hallen Amsterdam-14

Mei was druk. Druk met verjaardagen, leuke uitjes en een heleboel andere dingen. We zijn naar Amsterdam geweest voor een inspiratiedag en hebben daar kennisgemaakt het IJdock. Een stedebouwkundig project dat ik persoonlijk heel goed gelukt vind. Ook hebben we de Hallen bezocht en lekker gegeten. Het bezoeken van foodhallen en soortgelijke invullingen is sindsdien hoger op de bucketlist komen te staan en we hebben er ondertussen een redelijk aantal bezocht. Super leuk dat zulke ontwikkelingen steeds vaker voorkomen.  Het eerste en enige gastblog van 2015 is online gekomen, over de N261 en het non-stop bouwen tijdens het gebruik. Een blog dat ik zelf met veel plezier heb gelezen en dat in de top 11 van meest bekeken blogposts is terecht gekomen. Een ander leuk bezoek was aan het voormalige Land van Ooit, dat een tweede leven heeft gekregen als wandelpark. Paleisbrug-9

Mei was ook de maand dat ik een blog schreef over de pas geopende Paleisbrug in ‘s-Hertogenbosch. Het had weinig gescheeld of ik had dit blog en de foto’s niet eens gemaakt . Ik was al een tijdje benieuwd naar de brug maar door drukte kwam het er steeds niet van. We zijn op de bewuste dag spontaan een ijsje gaan eten op het station en besloten om via het Paleiskwartier terug te lopen. Ik had mijn fotocamera in mijn rugzak en het zonnetje begon onder te gaan. We kwamen bij de brug aan en de zon stond bijna perfect. Een kwartier later zaten er wolken voor de zon. Moerputtenbrug

Ook waren we niet veel later naar de Moerputtenbrug gelopen. Dat doen we dus niet nog een keer. Er heen lopen is toch net iets verder dan je denkt vanuit het centrum van ‘s-Hertogenbosch. Maar eenmaal aangekomen maakte het uitzicht alles goed. Wat een prachtige brug en zeker een aanrader om te bezoeken op een zonnige dag. Ik ben ook benieuwd hoe het er bij ligt als het gesneeuwd heeft en het water is bevroren. Hopelijk krijg ik die kans volgend jaar.Brussel-5

Eind mei besloten we spontaan een weekendje naar Brussel te gaan. Niet wetende wat er aan het einde van het jaar allemaal voor dingen zouden gebeuren. Een stad met twee gezichten. Het leukste waren de gebouwen en de striproute. Deze striproute hebben we bijna geheel afgelopen en is een aanrader om te doen. Het Atomium viel tegen. Lange wachtrijen en ik had er iets meer van verwacht.

JuniVonk en Vlam (2)

In juni heb ik mijn populairste blogpost van 2015 geschreven. We liepen zoals zo vaak door de stad en ik was benieuwd naar het project. Ik had het nog niet eerder gezien en we besloten om er eens langs te lopen. Toen ik aangesproken werd door omwonenden die enthousiast vertelden over het project, wist ik dat het enorm leefde in de buurt en toen ik het zag wist ik waarom. Wat een mooi en bijzonder project. Ik ben er nadien een aantal keer langsgegaan en heb ook van de parkeergarage gebruik gemaakt. Super locatie en niet te duur. Erasmus MC-31

Twee andere bijzondere projecten die ik bezocht heb die maand waren de open dag van het Erasmus MC in Rotterdam en het Bolwerk Sint-Jan in ‘s-Hertogenbosch. Vooral die laatste is voor mij bijzonder geweest omdat ik op de foto’s zoveel positieve reacties kreeg dat ik er even stil van werd. Het was voor mij een omslagpunt en daar kom ik later op terug.

Deel 2

Ik kom later terug op de rest van de maanden juli tot en met december. Waarom? Omdat ik nog veel wil vertellen en ik nu al over het hoogste aantal woorden zit dat ik ooit heb gebruikt voor een blogpost. Vandaar dat ik dit jaaroverzicht in twee delen heb geknipt. Het volgende deel komt volgend jaar online. Ik wil wel alvast iedereen bedanken die het afgelopen jaar mijn blog heeft bezocht. Ik wil iedereen bedanken die een reactie heeft achtergelaten op mijn blogpost en die heeft gedeeld op sociale media. Ik wil iedereen bedanken die mij volgt op de verschillende sociale media. Ook bedankt voor alle steun en lieve reacties die ik krijg. Het geeft enorm veel energie en het wordt zeer gewaardeerd. Bedankt!

6 Comments

  • Niels says

   Dank je wel voor het compliment. Jij ook een mooi jaar toegewenst!

 1. Loes Beumer says

  Prachtige foto’s, wat is het afgelopen jaar snel gegaan. Bijna 1 jaar je eigen blog. Ik kijk nu al uit naar nieuwe foto.

  • Niels says

   Bedankt! Het is echt snel gegaan en 2016 beloofd ook een mooi jaar te worden.

 2. Monique Dentener says

  Wat is er veel gebeurd dit jaar. Dat er in 2016 veel nieuwe en inspirerende zaken op je pad mogen komen.

  • Niels says

   Bedankt voor je lieve woorden! Ik ben ook heel benieuwd wat 2016 allemaal gaat brengen.

Geef een reactie