Foto van de Week
comments 4

Foto van de Week #58: Oink en een speelmaatje

Oink

Ik laat in de rubriek “Foto van de Week” een foto zien die deze week voor mij bijzonder is geweest. Dat kan gaan om het moment, het gebouw, de architectuur of honderd en één andere redenen. Elke foto heeft zijn verhaal en deze week is de keus gevallen op een foto gemaakt in ‘s-Hertogenbosch, over Oink en onze zoektocht naar een nieuw speelmaatje.

Het is alweer even geleden sinds Elmo er niet meer is. Onze andere kater heeft het er moeilijker mee dan we hadden gedacht. Zijn karakter is enorm veranderd. Hij hunkert naar aandacht. Meer dan je van een Ragdoll verwacht. Hij volgt je non-stop, als een schaduw. Hij volgt je tijdens het tandenpoetsen en de wasbak is zijn nieuwe favoriete plek. Hij miauwt als je er niet bent en blijft voor de deur liggen net zo lang tot je het open doet. Althans dat idee hebben we. Hij mist zijn maatje. Iemand om mee te spelen en dat is begrijpelijk. Maar om Elmo nu al te vervangen is een rare gedachten. Niet alleen omdat we er zelf nog niet aan toe zijn maar ook omdat het weer een nieuwe kat zal zijn en we niet weten of het klikt. Maar we merken aan alles dat Oink echt op zoek is naar dat speelmaatje. Daarom zijn we in het belang van Oink gaan rondkijken. Kijken of we op korte termijn iets voor hem kunnen betekenen. Onze eigen gedachten en emoties hebben we even opzij gezet omdat dat beter is voor Oink. Zo is alles in een versnelling gekomen. Een vrij hoge versnelling. We hebben verschillende mensen gebeld en we zijn al bij twee mensen langs geweest. Het eerste adres was bij een lief gezin. Ze hadden een soortgelijke situatie meegemaakt en een kater was alleen achtergebleven. Ze zochten er een nieuw huis voor. Dat is uiteindelijk niet door gegaan. Ze konden gewoonweg geen afscheid nemen van de kat. Heel begrijpelijk en goed dat ze dat uiteindelijk ook kenbaar hebben gemaakt.

Het tweede adres was een soort kattenhotel. En het was vakantieperiode. Met andere woorden. Een grote kattenbende. Overal waar je keek waren katten. Ik moet zeggen, voor zoveel katten werd het keurig netje onderhouden. Er waren verschillende kamers en een goed ventilatiesysteem. En natuurlijk katers en poezen. Een gedeelte ervan waren ook van de leeftijd van Oink. We hebben eigenlijk drie scenario’s voor een speelgenootje van Oink. Of een jong kitten erbij, of een leeftijdgenoot of een oudere kat. Van deze drie keuze hebben we uiteindelijk besloten dat we een leeftijdgenoot willen. Niet alleen weet je dan al beter hoe hij er uit komt te zien ook kun je het karakter al bepalen. Je kunt zien hoe hij reageert, of hij lief is, of hij aanhankelijk is of juist heel schuw. Daarnaast hebben ze nog de leeftijd dat je nog iets kan corrigeren. We hebben de keus terug gebracht naar een drietal katers. Twee Siberische katten en een Ragamuffin. Ja echt, een muffin. Een Ragdoll die eigenlijk officieel geen Ragdoll mag heten. Met deze drie hebben we woensdagavond uitgebreid kennis gemaakt en alle drie hebben zijn het katers die wij geschrikt achten voor Oink. De moeilijke beslissing is nu welke van deze drie we een nieuw thuis bieden. Alle drie gaat een beetje veel worden. Die beslissing gaan we zeer binnenkort nemen. Dan moeten we Oink er rustig aan laten wennen. We hebben wel de garantie al gekregen dat als het niet klikt, en dat is altijd mogelijk met katten, we hem eventueel mogen terugbrengen of oneerbiedig gezegd mogen omruilen. Maar we verwachten geen problemen. Oink is een hele lief kater, die zelfs vreemden zeer enthousiast begroet. Als ze maar aandacht geven. Aandacht is heilig voor deze kater. Het gaat een moeilijke beslissing worden en ook een apart gevoel om weer een tweede kat in huis te hebben. Vooral op zo’n kort termijn, maar we doen het voor Oink. Hij verdient een speelmaatje en de aandacht van een andere kat. We zijn benieuwd welke we uiteindelijk kiezen. We zijn nog verdeeld. Maar uiteindelijk heeft Ilona de laatste stem. Ik ben nieuwsgierig welke ze gaat kiezen en ik hoop dat Oink die keuze kan waarderen. Nu alleen nog een ander groot probleem. De katers hebben nog geen naam. Dat wordt ook nog een hele opgave. Hebben jullie nog suggesties? We horen het graag.

4 Comments

 1. Ah wat zielig dat ie zo een maatje mist… als ik die foto zie breekt mijn hart gewoon. Ik hoop echt dat het weer helemaal goedkomt met de nieuwe kat. Ik snap wel goed dat het voor jullie lastig is om Elmo al zo snel te vervangen. Een naam… Mijn broertje heeft net een poesje in huis gehaald en zijn vriendin heeft die Nina genoemd 🙂

  • Niels says

   We hopen het ook. Het is nog even afwachten en wennen. Maar ik kan je alvast verklappen dat het tot nu toe alles meevalt.

 2. Loes Beumer says

  Wat ik leuke namen voor een kat vind zijn: Fenix, Biko en Gizmo.Uiteindelijk gaat het erom welke naam jij leuk vind. Elmo zullen wij in ieder geval niet vergeten, ondanks zijn korte leven.

  • Niels says

   Het is moeilijk om een naam te verzinnen. Ik denk dat we daar nog wel even mee bezig zijn, haha

Geef een reactie