Foto van de Week
comments 11

Foto van de Week #68: Olifanten in het Hluhluwe-Imfolozipark

Olifanten Hluhluwe-Imfolozipark

Ik laat in de rubriek “Foto van de Week” een foto zien die deze week voor mij bijzonder is geweest. Dat kan gaan om het moment, het gebouw, de architectuur of honderd en één andere redenen. Elke foto heeft zijn verhaal en deze week is de keus gevallen op een foto gemaakt in Zuid-Afrika. Tijdens onze gamedrive door het Hluhluwe-Imfolozipark kwamen we deze olifanten tegen. Een bijzondere ervaring.

We zijn alweer even terug in Nederland en aan het bijkomen van het Zuid-Afrika avontuur. Het is wennen om weer rechts te moeten rijden, de koude temperatuur te moeten trotseren en natuurlijk te werken. Het besef is er nog niet helemaal hoe geweldige de reis was die we hebben meegemaakt. Niet alleen hebben we het onwijs naar ons zin gehad maar ook hebben we een zeer bijzondere reis gemaakt. Vol hoogtepunten en natuurlijk ook de gebruikelijke dieptepunten. Één van die hoogtepunten was in het Hluhluwe-Imfolozipark. Een groot park waar de big 5 rondloopt. Minder bekend en minder toeristisch als het Krugerpark maar daardoor zeker niet minder mooi. Het is een gevarieerd park en voor ons was het de eerste kennismaking met de big 5. In dit park hebben we er uiteindelijk 4 van de 5 gezien. Het jachtluipaard liet zich helaas die dag niet zien, maar in het Krugerpark hebben we die drie keer mogen aanschouwen. Iets wat we van te voren niet hadden verwacht. Een van de hoogtepunten was dat we tijdens onze gamedrive in het Hluhluwe-Imfolozipark deze olifanten tegenkwamen. Een kudde van ongeveer 50 olifanten. Verschillende families bij elkaar. Ons werd verteld dat het een uitzonderlijke situatie is. Het duurde ook even voordat ze allemaal de weg waren overgestoken en we hebben met veel plezier genoten.

Daarom is deze foto van de week bijzonder voor mij. Het doet met terugdenken aan de mooie tijd die we hebben gehad. Het is één van de ongeveer 5.000 foto’s die we gemaakt hebben voor deze reis en natuurlijk komen er nog meer blogs aan. Zeker ook over de verschillende dieren die we gespot hebben. Het was een ervaring om niet snel te vergeten. Maar toen we zaterdagochtend wakker werden, zetten de aanslagen van Istanboel alles weer in perspectief. Enkele uren voor de aanslagen waren we nog in Istanboel. Onze vlucht van Johannesburg naar Istanboel had vertraging waardoor we besloten hadden om niet meer de stad in te gaan. We zouden er te weinig tijd kunnen besteden. Als je dan de volgende ochtend wakker wordt en je hoort het verschrikkelijke nieuws dan is dat toch een rare realiteit waar je met je neus op de feiten wordt gedrukt. Gelukkig waren er ook mooie momenten om aan terug te denken. En deze foto van de week is er eentje van. Een mooie momentopname van een geweldige reis. Eentje die ons nog lang zal bijblijven en ons heeft geïnspireerd om vaker buiten Europa te gaan kijken. Want deze prachtige dieren kom je helaas niet in Nederland tegen in het wild.

11 Comments

  • Niels says

   Dat zijn het ook! Zeker als ze heel dichtbij zijn. Dan voel je je heel klein en geniet je er gewoon van.

 1. Super foto! Gaaf om zo veel olifanten bij elkaar te zien! Ik was jaaaren geleden in Hluhluwe en vond het een prachtig park. Wij zagen er heel veel neushoorns met enorme hoorns. Ben benieuwd of je die er tegenwoordig nog treft met al dieo stroperij.

 2. Wat een prachtige foto! Zo leuk dat jullie ook in Hluhluwe-Imfolozipark zijn geweest en het er ook zo goed is bevallen. Heel heftig van die aanslag, ik heb het nu al twee maal meegemaakt dat wij nét terug waren en er op “onze”bestemming een aanslag plaats vond. Niet bepaald tof. Heel fijn om te horen dat met jullie alles goed is en ik kijk uit naar jullie verhalen over Zuid Afrika!

  • Niels says

   Ja het is een mooi park! Zeker de moeite waard als je in de buurt bent. En die aanslagen. Het is eigenlijk heel raar, maar je kunt er zo weinig aan doen helaas.

 3. Heftig, die aanslag! Dat lijkt me zeker schrikken. Jouw foto vind ik geweldig. Een bijzonder moment dat jullie zóveel prachtige olifanten zagen! Ik kijk uit naar nog veel meer toffe foto’s met dieren!

  • Niels says

   Ja het waren er best veel die plotseling de weg overstaken. We hadden ze niet zien aankomen. Toch raar want het waren er echt veel. Maar dat is het leuke van zo’n gamedrive. Je kan plotseling oog in oog staan met iets bijzonders.

 4. Prachtige foto! Ik vond olifanten ook enorm bijzonder om te zien. Fijn dat jullie zo een mooie reis hebben gehad. Gek die gewaarwording dat je opeens weer terug op aarde bent als precies in de stad van overstap aanslagen worden gepleegd. Wat zijn er toch enorm veel tegenstellingen in de wereld! Ik ben benieuwd naar jullie foto’s, kan enorm genieten van dieren.

  • Niels says

   Dan zitten we op een lijn. Het zijn prachtige dieren. Zeker als je je recht aankijken en die oren groot maken. Gek genoeg waren er in Zuid-Afrika te veel olifanten en spraken ze van een olifantenprobleem. Dat had ik nog niet eerder gehoord.

 5. Loes Beumer says

  Een geweldige foto en een zeldzaamheid om er zo veel tegelijk te zien. Het park heeft een aparte naam, haast niet uit te spreken.

  • Niels says

   Daar heb je gelijk in. We hebben het gevraagd en je schijnt de “H’ niet uit te spreken. Dan is het weer iets makkelijker 😉

Geef een reactie