Architectuur, Nederland, Stedebouw
comments 4

Parkeergarage Sint-Jan, het eindresultaat!

Parkeergarage Sint-Jan

De laatste tijd heb ik de nieuwe parkeergarage Sint-Jan een aantal keer bezocht. Wat is het mooi geworden! Pasgeleden was het weer goed en ben ik er met mijn fotocamera langsgelopen. Ook al was de opening een tijd geleden, nog steeds zag ik mensen speciaal naar het project lopen om te bekijken of het andere mensen te tonen. Het is leuk om te zien dat het project nog steeds in de belangstelling staat.

VestingmurenParkeergarage Sint-Jan

Één van de mooiere aspecten van het plan vind ik de renovatie van de vestingmuren. Deze zorgen voor een harde lijn in het landschap. Een duidelijke scheiding en barrière. Vanaf de weg is de muur minder goed te zien en je beseft niet wat voor moois er allemaal achter ligt. Het besef komt pas als je op de muur staat en dat kan tegenwoordig. Wel uitkijken natuurlijk, want je wil niet naar beneden vallen. Het uitzicht is het allemaal waard. Aan de overkant zie je de mooie dubbele bomenrij die het water begeleidt, aan de rechterkant zie je de brug en de uitgang van parkeergarage. Aan de linkerkant zie je de ingang van de parkeergarage. Voor je ligt het water. Al met al levert het mooie beelden op.

BrugParkeergarage Sint-Jan

Voor de opening was er geen mogelijkheid om het water over te steken. Tijdens de instawalk kon ik voor het eerst de oversteek maken en sindsdien heb ik er verschillende keren overheen gelopen. Ik blijf het een mooie brug vinden. Zowel qua design als functionaliteit. Het zorgt niet alleen voor een verbinding tussen de uitgang van de parkeergarage naar de stad maar ook voor een extra loopverbinding met het Zuiderpark. Het mooiste vind ik het contrast met het water als de zon flink schijnt. Je ziet dan de glinsteringen in het water waardoor de brug net wat meer karakter heeft. Parkeergarage Sint-Jan

Ondanks het feit dat de brug eigenlijk aangelegd is als looproute, wordt de brug ook gebruikt door fietsers. Naast de trappen, bij de uitgang van de parkeergarage, is dit duidelijk te zien in de vorm van een olifantenpad.

Sfeerimpressie

Ik heb je de vorige keer al meer over de inhoudelijke aspecten verteld. Dit keer wil ik je aan de hand van foto´s laten zien wat het eindresultaat is geworden. Ben jij er toevallig al geweest? Wat is jouw indruk? Wat vind jij van het project? Persoonlijk vind ik het een heel geslaagd project en ik ben benieuwd wat jij ervan vindt. Laat je het me weten? Hieronder de sfeerimpressie.

Parkeergarage Sint-Jan Parkeergarage Sint-Jan Parkeergarage Sint-Jan Parkeergarage Sint-Jan Parkeergarage Sint-Jan Parkeergarage Sint-Jan Parkeergarage Sint-Jan Parkeergarage Sint-Jan Parkeergarage Sint-Jan Parkeergarage Sint-Jan Parkeergarage Sint-Jan Parkeergarage Sint-Jan Parkeergarage Sint-Jan

4 Comments

 1. Aanvullend op mijn voorgaande commentaar:
  Ik denk ook dat de vele volwassen bomen een flink aandeel hebben in de algehele aantrekkelijkheid van het park.

 2. Mooie foto’s en mooie omgeving!
  Persoonlijk vind ik de bank rond de ingang van de parkeergarage een geweldige vorm van ruimtegebruik en eveneens een mooi design met juist materiaal gebruik.

 3. Loes Beumer says

  Het eindresultaat is heel erg mooie geworden. De brug is een mooie strak geheel,modern en toch goedpassend in de omgeving.

  • Niels says

   Dat vind ik nu ook. Het is mooi geworden en het lijkt er al jaren te liggen. Complimenten.

Geef een reactie