Persoonlijk
comments 4

Leuke uittips tijdens Pinksteren

Komend weekend is het alweer Pinksteren. Wat vliegt de tijd voorbij. Maar wees niet getreurd want ook dit lange weekend valt er genoeg te beleven. Dat de temperatuur wat lager gaat uitvallen dan afgelopen week wil niet zeggen dat je er niet op uit kan gaan. Maar je moet natuurlijk wel inspiratie hebben voor wat je allemaal kan gaan doen. Daarom geef ik je in deze blogpost een aantal tips. Een aantal dingen die je zou kunnen doen. Hoe dan ook, maak er een gezellig pinksterweekend van en geniet van je vrije dagen en tijd.

Foodfestivals tijdens PinksterenHippe Happen Festival

Ook in dit weekend zijn er een aantal foodfestivals die je kan bezoeken. Zo kan je in Amsterdam genieten van Rollende Keukens en de Pure Markt. Kan je in Eindhoven aanschuiven bij de Feel Good Market op Strijp S.  Dat evenement wordt gehouden vlakbij Vershal Het Veem waar ik al eerder een blog over schreef. Daarnaast strijkt één van mijn favoriete festivals neer in Utrecht. Namelijk het TREK-festival dat ik vorig jaar bezocht in ‘s-Hertogenbosch. Ook in het noorden kunnen ze genieten van een foodfestival genaamd Multi Culinair Food Festival in Groningen. In Ede is het Eten op Rolletjes festival en dan ben ik er vast nog een aantal vergeten. Dus mocht je dit weekend een foodfestival willen bezoeken, dan is er keus genoeg. En anders is het even wachten tot 23-25 september als de tweede editie van het Hippe Happen Festival begint.

DoelDoel-2

Je kan natuurlijk een bezoek brengen aan Doel. Een spookdorp in België dat ik recentelijk heb bezocht. Een dorp dat bijna helemaal verlaten is en waar het grootste gedeelte van de gebouwen in verval is geraakt. Een onwerkelijke ervaring en een mooie plek om je fotografievaardigheden verder te ontwikkelen. Meer informatie over het spookdorp kan je hier op mijn blog vinden.

Land van OoitLand van ooit-25

Het voormalige Land van Ooit is ook te bezoeken. Er is een stuk minder van het park over dan bij Doel maar ze hebben er een mooi wandelpark van gemaakt. De natuur heeft de boventoon terwijl er toch enkele elementen van het oude park zichtbaar zijn. Denk hierbij aan het roze kasteel en de soldaten van Napoleon. Er is voldoende parkeergelegenheid en het is ook een mooie plek om foto’s te maken. Mijn blog over dit bijzondere wandelpark is hier te vinden. De meeste ruïnes hebben ze pasgeleden gesloopt. Zonde, maar er is is nog genoeg te beleven.

MoerputtenMoerputtenbrug

Natuurlijk mag deze brug niet ontbreken op mijn lijstje. We zijn er al enkele keren geweest. Niet alleen omdat het een mooi stuk natuur is om te wandelen met steeds een veranderd landschap. Ook is het één van de laatste stukken moeras die je in Noord-Brabant tegenkomt. Dit moeras kan je via een vlonderpad optimaal bezoeken en dan heb ik het nog niet eens over de Moerputtenbrug gehad. Een bijzonder object midden in de natuur dat op zichzelf al de moeite waard is om te bezoeken. Meer over de Moerputtenbrug lees je hier en over het wandelden in de Moerputten kan je hier terecht. 

Bezoek de natuur tijdens PinksterenBuytenpark Zoetermeer

De natuur heeft nog veel meer te bieden. Denk eens aan de Nationale Parken zoals de Loonse en Drunense duinen of het kleinere broertje de Rosmalense Zandverstuiving. Denk aan de Groote Peel of de Boswachterij Dorst. Ga de Biesbosch in en bezoek meteen het vernieuwde Biesbosch museum. Of breng een bezoek aan het Buytenpark en loop tussen de schotse Hooglanders. Deze mooie dieren lopen trouwens ook rond bij Boswachterij Dorst.

Dag van het KasteelSlot Loevestein-30

Op 16 mei vindt de negende editie plaats van de Dag van het Kasteel. Een honderdtal kastelen en buitenplaatsen openen hun deuren onder het thema “proef het verleden”. In één klap honderd uittips erbij! Voor een overzicht van deelnemende kastelen klik hier.  Natuurlijk doet een van mijn favoriete kastelen ook mee, namelijk Slot Loevestein. Voor een sfeerimpressie van dit mooie slot klik hier.

Nationaal Monument Kamp VughtNationaal Monument Kamp Vught

Natuurlijk mag Kamp Vught niet ontbreken op dit lijstje. Niet in de eerste plaats omdat ik vind dat iedereen dit monument een keer bezocht moet hebben maar ook omdat het een zwaar indrukwekkend historische verleden heeft. Misschien is dit niet het eerste waar je aan denkt. Maar wel een die je zal bijblijven. Ik bezoek graag plaatsen waar mensen in eerste instantie niet aan denken maar dat maakt het ook meteen mooi. Mijn blog over Nationaal Monument Kamp Vught is hier te vinden.

RegenReptielenhuis de Aarde

Natuurlijk zijn er nog vele andere dingen te doen. Maar wat nu als het gaat regenen en je geen zin hebt om buiten rond te lopen? Dan heb ik ook nog een paar tips voor je. Zo kan je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Reptielenhuis de Aarde in Breda. Een plaats waar je verschillende reptielen van dichtbij kan bekijken. Ga naar een museum zoals het eerder genoemde Biesbosch museum of het Waterliniemuseum.  Beklim de toren van de Sint-Jan of ga naar onze hoofdstad en bezoek de Hallen. Een foodbeleving maar dan overdekt. Je hoeft niet helemaal naar de hoofdstad voor deze beleving. Ook in Eindhoven, Den Haag, Rotterdam en Tilburg kan je van dit soort gebouwen genieten.

GenietVershal Het Veem-8

Zo kan ik nog een hele hoop tips geven maar het belangrijkste is dat je geniet. Geniet van de dagen vrij. Van alle leuke dingen die je kan doen. Ik hoop je genoeg inspiratie te hebben meegegeven en ik ben vooral benieuwd wat je gaat doen tijdens Pinksteren.

4 Comments

  • Niels says

   Helemaal vergeten te vermelden. Maar klopt, ook dat is dit weekend. Zoveel leuke dingen te doen en te zien. Jammer dat je niet alles kan zien 😉

 1. Loes Beumer says

  Genoeg tips om wat leuks te doen tijdens Pinksteren. Ikzelf ga in den haag naar een Food truck festival .

  • Niels says

   Klopt, ook daar is een food festival dat je kan bezoeken.Nu nog hopen op mooi weer!

Geef een reactie