Persoonlijk
comments 12

RoPStAr is vandaag 2 jaar geworden! Tijd voor een terugblik

RoPStAr is vandaag 2 jaar geworden

Wat vliegt de tijd. Wat is het toch weer een geweldig blogjaar geweest, dat helaas alweer afgesloten is. Want RoPStAr is vandaag 2 jaar geworden. 2016 is net de deur uit en het volgende heugelijke moment is aangebroken. Het besef dat je al 2 jaar aan het bloggen bent dringt nog niet helemaal door. Voor mijn gevoel ben ik gisteren pas begonnen. Wat gaat de tijd toch snel. Wat is het dan leuk om weer oude berichten terug te zien en te lezen. Wat hebben we weer veel gedaan het afgelopen jaar en wat een leuke reizen hebben we ondernomen. Kortom, het tweede jaar van RoPStAr was zoals het eerste jaar. Super.

RoPStAr is vandaag 2 jaar geworden!Hippe Happen Festival 2016

Twee jaar. Een mijlpaal om even bij stil te staan. Twee jaar bloggen. Twee jaar fotograferen. Twee jaar bijna elk weekend op stap. Twee jaar een dubbele baan want bloggen kost tijd. Heel veel tijd. Vaak meer dan 40 uur extra per week. Maar dat is leuke tijd. Tijd die je er met plezier instopt. Waar je energie vandaan haalt en vooral wat veel energie oplevert. En dan toch nog tijd voor jezelf vinden. Af en toe relaxen, naar voetbal gaan, vrienden bezoeken en andere leuke dingen doen. Twee jaar reizen met als excuus: “Dat kan je toch voor RoPStAr gebruiken?” Waardoor ik een enorme fotocollectie heb opgebouwd waarvan ik nog zeker 100 blogs kan schrijven. Wat hebben we het afgelopen jaar veel gereisd. Veel mooie dingen mogen zien en nog belangrijker, mogen ontdekken. Dat ontdekken van nieuw landen, steden en mensen is voor ons nog altijd een drijfveer om erop uit te trekken. Twee jaar. Ik ben er dankbaar voor dat we het al twee jaar mogen doen en vooral dat het zo goed gaat.

Twee jaar RoPStAr in cijfersHippe Happen Festival 2016

Dat RoPStAr twee jaar bestaat komt natuurlijk ook terug in de cijfers. Cijfers liegen niet. Mijn voornemens van het afgelopen jaar waren de vindbaarheid via zoekmachines vergroten, minder blogs schrijven en te kijken hoe mensen meer op RoPStAr reageren. Waar ik in het eerste jaar ongeveer 14% bezoek kreeg via zoekmachines heb ik dit jaar dat percentage zien groeien naar 41%. In het tweede jaar is dus 41% via zoekmachines op mijn website terecht gekomen. Als je dan het aantal unieke bezoekers bekijkt dat in het eerste en tweede jaar via zoekmachines is gekomen, is er een toename van 152%. Missie geslaagd! Minder blogs schrijven was een stuk makkelijker. Gewoon minder blogs schrijven. Waarom vraag je je af? Omdat ik er zoveel dingen bijkreeg en de balans zoek was. Ik wilde een ritme vinden waarin ik niet het gevoel had dat ik moest posten elke week. Dat is gelukt.Kruidtuin Leuven

Waar ik in het eerste jaar 137 blogs schreef, heb ik in het tweede jaar 100 blogs geschreven. Dat zijn er 37 minder! Maar als ik de bezoekersaantallen zie en de rust die het me heeft gegeven, is het het allemaal de moeite waard geweest. Missie geslaagd! En dan als laatste het reageren op blogposts. Altijd een hekelpunt. Je kunt mensen niet dwingen om te reageren. Ze moeten het zelf willen. Dat is ook het mooie ervan en dat hoort ook zo te blijven. Het moet spontaan gebeuren omdat ze het leuk vinden anders telt het niet en is de kwaliteit van de reacties ook minder. Ik heb het afgelopen jaar heel veel bijgelezen. Ik heb mensen goed leren kennen. Ik heb veel reacties achtergelaten op andere blogs. Ik heb veel tijd besteed aan sociale media en ik heb een geheim wapen ingezet: Ilona. Nou ja, uit vrije wil. Ze vindt het altijd leuk om andere blogs te lezen. Zeker als ze persoonlijk geschreven zijn. Ze reageert ook op die blogs en heeft zelf ondertussen ook al een stuk of 13 blogs geschreven voor RoPStAr. Ze is er meer bij betrokken en dat vind ik een leuke ontwikkeling.Doel Spookdorp spookstad

Waar ik in het eerste jaar 3,1 reacties kreeg per blogpost, zijn dat er in het tweede jaar 6,7 geworden. Een mooie toename van 116%. En als ik dan kijk naar de eerste 15 dagen van 2017 dan zijn er tot nu toe 52 reacties geweest. Wat neer komt op 10,4 per blog. Een mooi aantal en het belooft veel voor de toekomst.

Derde jaarHippe Happen Festival 2016

Het derde jaar van RoPStAr gaat ook een mooi jaar worden. Er staan leuke reizen op het programma. Zo begonnen we het jaar in Duitsland, gaan we in januari nog weg naar een onbekende bestemming. Nou ja, voor mij dan want Ilona heeft het geregeld. Net zoals ze heeft geregeld waar we in februari heen gaan, wat ik ook al niet mag weten ;). Daarnaast gaan we naar Sofia, Bulgarije in mei. Ilona gaat nog naar Praag in maart met een vriendin. Misschien maken we nog een roadtrip in april. Die is nog niet geboekt. We willen in het najaar nog een grote reis maken. We twijfelen nog over China, dus dat wordt veel inlezen. Blogs en tips zijn welkom. Daarnaast hoop ik dat RoPStAr blijft groeien, maar in zijn eigen tempo en eigen stijl. Ik heb dit jaar voorgenomen dat ik vooruit ga schrijven en tot nu toe lukt het goed. Er staan nog blogs klaar om gepubliceerd te worden.Starten met bloggen

Onder andere twee blogs in de nieuwe serie: “Dat doe je er toch wel even naast?” Een serie waarin ik ook het komend jaar veel vragen hoop weg te nemen over bloggen en mensen laat zien wat het inhoud om te bloggen. Maar dan persoonlijk en op mijn manier geschreven. Daarnaast hoop ik dat RoPStAr zakelijk ook meer body krijgt en daar ga ik de komende maanden ook aan werken. Er is nog genoeg te doen, te zien en te ontdekken. Dat het derde jaar van RoPStAr de voorgaande jaren mag evenaren en als het even kan overtreffen. Maar dat kan een lastige opgave worden want de afgelopen twee jaar waren super. Mede door jullie, daarom bedankt! Bedankt dat jullie RoPStAr lezen en volgen en voor alle leuke reacties. Maar ook voor alle tips, e-mails en vragen. Het wordt gewaardeerd!

12 Comments

 1. Een beetje laat maar niet minder gemeend: gefeliciteerd! Je hebt veel bereikt in twee jaar tijd zeg! En mooie plannen voor dit jaar. Dat wordt vast weer een mooi jaar voor je.

  • Niels says

   Bedankt! Het waren zeker leuke jaren en hopelijk gaat het derde jaar minstens zo leuk worden 🙂

  • Niels says

   Op naar jaar 3! Daar kan ik me alleen maar bij aansluiten. Ik ben heel benieuwd wat het nieuwe jaar gaat brengen en hopelijk is de balans ook in het derde jaar goed aanwezig 😉

 2. Gefeliciteerd! Wat een mooi jaar achter de rug zeg! Ik hoef je niet te vertellen dat die balans bij mij ook zoek was ? Maar net als bij jou begonnen na 1 jaar ofzo opeens de bezoekers via google te stijgen waardoor ik ondanks dat ik niets post gewoon nog steeds veel bezoekers heb. Echt super dat jullie dat ook hebben ervaren! Ik wens jullie een heel tof derde jaar, maar aan de plannen te zien komt dat wel goed ? Liefs

  • Niels says

   Bedankt! We hebben zeker een mooi jaar achter de rug en ik ben heel benieuwd wat het derde jaar van RoPStAr in petto heeft. Het is leuk om te zien dat de bezoekers via zoekmachines binnenkomen. Dan hebben al die uren SEO nut gehad ^^.

 3. Monique says

  Meten is weten! Fijn dat je ook op die manier kunt zien dat je blog groeit. Mooie foto’s, mooie reizen en veel inspiratie. Dat wens ik je ook toe in je derde jaar!

  • Niels says

   Meten is zeker weten! Het is zeker fijn om te zien dat je blog groeit. Ik ben heel benieuwd wat het volgende jaar gaat brengen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het een mooi jaar gaat worden. Een jaar vol leuke blogs en mooie foto’s. Bedankt!

 4. Loes Beumer says

  Wat vliegt de tijd., alweer 2 jaar geleden gestart. Vele leuke en informatieve blogs
  zijn voorbijgekomen en niet te vergeten de blogs over de natuur in eigen land en elders.Ik hoop er nog lang van te genieten, veel succes voor dit jaar.

  • Niels says

   Voorbij gevlogen, dat heeft de tijd inderdaad gegaan. Ik kan het moment dat ik voor de eerste keer publiceerde nog helder voor de geest halen. Spannend maar leuk! Dat was 2 jaar geleden. Leuk om te horen dat je het zo kan waarderen.

 5. Gefeliciteerd met je tweede verjaardag.

  Reacties krijgen op blogs is bij vele bloggers een dingetje (ook bij mij), maar ze zijn zo leuk om te lezen! Kleine moeite, groot plezier ?

  • Niels says

   Bedankt! Ze zijn zeker een groot plezier. Altijd leuk om een reactie te lezen. Zoals je zegt een kleine moeite, groot plezier.

Geef een reactie