Persoonlijk
comments 8

RoPStAr zes maanden!

Yeah, zes maanden. Ja, je leest het goed! RoPStAr bestaat zes maanden. Wat is de tijd voorbijgevlogen sinds ik een half jaar geleden voor het eerst op de publiceerknop drukte. Wat heb ik veel geleerd en meegemaakt. Ik heb een heleboel leuke dingen beleefd en gedaan. Tijd voor een terugblik.

PubliceerknopMuntelbrug over de AA

Zes maanden geleden kwam er een einde aan een lange, leuke en vooral spannende periode van voorbereidingen en nog meer voorbereidingen. Toen ik eenmaal besloten had dat ik een blog wilde starten, heb ik me er eerst in verdiept. Ik heb veel andere blogs gelezen, informatie opgezocht en me verdiept in het technische aspect. Het was een leuke tijd en ik heb een hele hoop bijgeleerd. Het mooiste advies dat ik tegenkwam was: Zoek uit waar je passies liggen en ontdek wat je echt leuk vindt. Een logisch advies maar wel moeilijk om op te volgen als beginnend blogger.

Waar ligt mijn passie dan?Boedapest-9

Ik heb een zwak voor fotografie. Ik ben een echte beelddenker en dat zal ook altijd zo blijven. Daar ben ik me steeds meer bewust van geworden. Daarnaast vind ik geschiedenis fascinerend en dan vooral de bouwwerken die door de eeuwen zijn blijven staan. Waarschijnlijk zijn mijn ouders hier de aanstichter van aangezien we elke vakantie ook een paar prachtige kastelen bezochten. Dat maakt als kleine jongen toch wel indruk. Ik kan moderne architectuur ook waarderen en dan vooral in combinatie met oude aspecten. Stedebouw kwam om de hoek kijken tijdens mijn opleiding en is eigenlijk nooit meer weggegaan. Ook vind ik het interessant om te zien hoe de openbare ruimte wordt gebruikt en een stad wordt beleefd. Dat in combinatie met reizen, maakt voor mij het plaatje compleet. RoPStAr is een samenvoeging van deze passies en dat dekt voor mij de lading.

Gepubliceerd, wat nu?Brandevoort-11

Toen ik na hard werken eindelijk de moed bij elkaar had geraapt om op die publiceerknop te drukken, viel er een last van mijn schouders. Het voelde goed en dat doet het nog steeds. Eindelijk kon ik een creatieve kant van mij laten zien die vrienden en kennissen mogelijk niet van mij hadden verwacht. Het blog is een uitlaatklep voor mij. Het was mooi om te zien dat sinds die dag vele leuke en ook hartverwarmende reacties verschenen. Mijn blog was live en in de weken en maanden die volgde, heb ik veel dingen geleerd. Veel meer dan ik van te voren zou hebben kunnen denken. Ik ben blij dat ik de duik in het diepe heb gemaakt.

Wat heb ik geleerd van de eerste zes maanden?Land van ooit-30

Dat bloggen iets is waar ik onwijs veel energie van krijg maar dat het ook tijdrovend is. Vooral sociale media is iets waar ik meer tijd in steek dan ik van te voren had verwacht. Ik merk dat ik Instagram een zeer prettig medium vind met Twitter op een goede tweede plaats. Mijn schrijfstijl is door de blogs heen verder ontwikkeld en ik probeer steeds persoonlijker te zijn door mijn eigen mening duidelijk naar voren te laten komen. Ik heb een heleboel geleerd van SEO en het technische aspect. Dat komt de laatste tijd steeds meer tot zijn recht, maar tips zijn altijd welkom. Ik heb veel mooie dingen bezocht en meegemaakt. Ik ben er heel blij mee en ik ga er zeker mee door. Het belangrijkste leerpunt is dat ik weet dat ik nog lang niet uitgeleerd ben.

Wat vind je er minder aan en waar ben je tegenaan gelopen?Foto van de week 5

Ik heb gemerkt dat dagelijks bloggen op dit moment niks voor mij is. Ik werk 40 uur in de week en daarnaast heb ik nog sociale contacten. Dagelijks bloggen is simpelweg niet haalbaar. Ik vind de huidige frequentie van dinsdag, donderdag en zondag goed. Daarnaast heb ik ook gemerkt dat ik onpersoonlijke blogs minder kan waarderen. Ik wil gewoon weten wat die persoon ervan vindt en wat hij of zij heeft meegemaakt. Mede daarom ben ik gestopt na één post met een top-zoveel post. Het is gewoon niks voor mij. Voor andere misschien wel, maar niet voor mij. Ook het zakelijke aspect is nog een aandachtspuntje. Ik krijg steeds meer mail van mensen die mijn foto’s willen gebruiken of me voor andere dingen benaderen. Natuurlijk heel leuk en spannend. Dat soort dingen zijn altijd welkom, maar ik merk wel dat veel van die dingen nieuw voor mij zijn en dat ik hier nog een leerpuntje heb.

CijfersPaleisbrug-9

Altijd een leuk stukje in een terugblik is het gedeelte waar cijfers voorbij komen. Dit is mijn 75e blogpost en op die 75 blogposts is in totaal meer dan 200 keer gereageerd. Een mooi aantal en boven mijn verwachting. De eerste blogpost die ik wil benoemen is: Vonk en Vlam, parkeren in de Stadswalzone. Deze post was de eerste die door de magische grens van 1000 pageviews ging. Sterker nog, hij heeft al bijna de 1500 pageviews grens gebroken. Dat had ik van te voren niet verwacht en daar ben ik stiekem toch trots op. Naast Vonk en Vlam zijn Paleisbrug, een verrassend parkontwerp en Brandevoort, Vinex-locatie als gehistoriseerd vestigingsdorp posts die het meest zijn bekeken.N261-2

Mijn eerste en op het moment enige gastblog is N261, non-stop bouwen tijdens gebruik. Deze post heeft ondertussen al bijna 500 pageviews gehaald. Een mooi aantal. Het was voor mij spannend om een stuk te publiceren van een gastblogger. Het gastblog is op sociale media goed ontvangen en op RoPStAr ook. Zeker voor herhaling vatbaar. Mocht je zelf ook een gastblog willen schrijven, laat het mij weten.

IJdock-5De Hallen, meer dan eten alleen is een post geweest die ik zeer kan waarderen. De foto’s in combinatie met de tekst maken deze voor mij speciaal. Een andere die ik eruit wil lichten is IJdock, een toevallige ontmoeting. Deze post is een combinatie van mijn passies. Het stedebouwkundig ontwerp in combinatie met de mooie architectuur, het eten en het reizen maakten het voor mij een dag om niet snel te vergeten. Ondanks het slechte weer.TREK festival-15

Bezoekersaantallen zijn iets waar een blogger niet omheen kan. Ondanks dat ik voor mijn plezier blog, kijk ik toch elke dag wel hoeveel mensen er geweest zijn. Ik merk dat er door de maanden heen steeds meer mensen langskomen en dan verbaas ik me weer over de groei. In juni had ik voor het eerst meer dan 2000 unieke bezoekers terwijl ik in mei dicht tegen dat aantal zat. Juli belooft hier weer bovenuit te komen. Ik merk dat ik op sociale media meer interactie heb en ik krijg ook steeds meer volgers. Leuk om mee te maken hoe RoPStAr zich ontwikkelt.

Toekomst?Buytenpark_-11

Ik heb veel positieve energie gehaald uit de afgelopen zes maanden. Ik heb een heleboel mooie dingen gedaan en er staan nog een flink aantal leuke dingen op de kalender. Het belangrijkste is eigenlijk iets waarmee ik deze post wil afsluiten. En dat is om jou als lezer te bedanken. Zonder de leuke en enthousiaste reacties en de interactie is het een stuk moeilijker om te bloggen. Bedankt dat je een kijkje kwam nemen en ik hoop je weer snel terug te zien. Het was een prachtig half jaar en de toekomst gaat nog mooier worden. Daar ben ik van overtuigd. Bedankt!

 

8 Comments

  • Niels says

   Bedankt! Dat ga ik doen. Er staan nog een boel leuke dingen in de wachtrij om gepubliceerd te worden. Ik ben benieuwd wat je er straks van vindt.

 1. Monique Dentener says

  Het enthousiasme spat er vanaf en je inspireert velen. Met je beelden vertel je het verhaal. Klasse! Dat er nog veel moois voort mag komen uit je blog Niels! Gefeliciteerd.

  • Niels says

   Dank je wel voor de mooie woorden en goed om te horen dat je het zo leuk vindt.

 2. Loes Beumer says

  Gefeliciteerd met je blog, op naar de volgende 6 maanden en meer volgers.ik kijk er altijd graag naar uit wat voor nieuws en foto’s je weer heb gemaakt.

  • Niels says

   Leuk om te horen dat je het zo kan waarderen. Ik kan je beloven dat er binnenkort nog een aantal leuke blogs online komen 🙂

Geef een reactie