Nederland, Ruimtelijke Ordening, Uittip
comments 5

Bezoek aan de vernieuwde Scheveningse pier

Scheveningse Pier

Net voordat het kerst werd, zijn we naar de Scheveningse pier geweest. Ik was stiekem best benieuwd wat ze ermee hadden gedaan sinds het weer is geopend. Het is een icoon en ik vond het destijds jammer dat het dicht moest. Maar er is een nieuw plan gemaakt en de eerste details daarvan zijn zichtbaar. Gelukkig want het is een stuk geschiedenis dat behouden moet blijven voor de stad en eigenlijk voor heel Nederland.

Kerstmarkt op de Scheveningse pierPier Scheveningen-21

Je ontkomt er niet aan als je vlak voor de kerst erop uittrekt, de kerstmarkt. In Antwerpen zijn we geweest en daar mag je deze kerstmarkt eigenlijk niet mee vergelijken. Het beperkte zich tot de pier. Er stonden kraampjes en mensen verkochten de meest uiteenlopende producten. Leuk om doorheen te lopen maar daardoor zag je niet goed wat ze met de pier hebben gedaan. Gelukkig kan je om andere vernieuwingen niet heen. Zo zijn er enkele vaste eetgelegenheden en enkele terrassen. Pier Scheveningen-11

Beschut voor de elementen kan je genieten van een prachtig uitzicht op de zee, het strand en de boulevard. Denk daarbij aan lekker eten en een drankje en je hebt voor mij een unieke locatie waar ik vaker naar terug wil. Je ziet de levendigheid op het strand, de mensen die surfen en de vogels in de lucht. Waar eerder een lege en loze ruimte was, hebben ze nu het een nieuwe invulling geven.  Ze hebben er naast eetgelegenheden nog enkele ander functies toegevoegd en het is nu ook een gezellige verblijfsruimte geworden. Dat is leuk gedaan!

Pier Scheveningen-9En druk? Nee, dat viel mee. Dat komt ook omdat er bij de ingang twee beveiligers staan die tellen hoeveel mensen naar binnen komen en hoeveel er weer naar buiten gaan. Als er te veel binnen zijn, houden ze mensen tegen zodat je rustig kunt genieten, zonder dat je schuifelend naar het einde van de pier loopt.

Maar is de Scheveningse pier dan klaar?Pier Scheveningen-13

Nee, sommige gedeeltes van de pier moeten nog gesloopt worden. Deze zullen verdwijnen en andere gedeeltes zullen opgebouwd worden. Zo komt er nog een reuzenrad die er volgens de planning al had moeten staan. Pier Scheveningen-2

Maar zo gaat dat met grote plannen en een locatie waar je aan de genade van de zee bent overgeleverd. Soms duurt het iets langer. We waren er in de winter en ik kan me voorstellen dat het in de zomer een prachtige plek moet zijn om te verblijven. Ik ben benieuwd welke plannen ze allemaal nog hebben voor dit icoon, maar ik geloof er in dat de pier geen vergane glorie is. Als het met zijn tijd meegaat en zich blijft ontwikkelen dan zullen we er allemaal nog veel plezier aan beleven. Daar ben ik van overtuigd. Pier Scheveningen-16

Het was goed om er weer eens terug te zijn. Om te zien dat deze plek weer volop in de belangstelling staat en dat de levendigheid is toegenomen. Je moet er toch niet aan denken dat je naar Scheveningen gaat en de pier niet meer kan bewonderen? Dat zou eeuwig zonde zijn.

Sfeerimpressie

Hieronder nog een sfeerimpressie van de pier. Ben jij er al eens geweest? Zo ja, wat vond je ervan? Vind je de veranderingen goed gelukt en ben je blij dat de pier openblijft of had je liever gezien dat ze wat anders ermee zouden doen? Ik ben benieuwd!Pier Scheveningen-20 Pier Scheveningen-19 Pier Scheveningen-18 Pier Scheveningen-17 Pier Scheveningen-15 Pier Scheveningen-14 Pier Scheveningen-12 Pier Scheveningen-10
Pier Scheveningen-8 Pier Scheveningen-7 Pier Scheveningen-6 Pier Scheveningen-5 Pier Scheveningen-4 Pier Scheveningen-3

 

5 Comments

 1. Wat een mooie foto’s heb je gemaakt van de Scheveningse Pier. Ik wist eerlijk gezegd niet wat er uiteindelijk mee is gedaan, maar dit ziet er wel leuk uit. Hoewel ik weinig heb met Scheveningen, zou ik hier wel eens een kijkje willen nemen.

  • Niels says

   We zijn er een paar keer geweest ondertussen en elke keer hebben ze weer wat anders veranderd. Een leuke plek om even te zijn, maar als je echt naar zee wilt zijn dan iets te toeristisch 😉

 2. Mooi sfeer beeld van de nieuwe pier. Zelf tijdje geleden geweest en moet zeggen dat het positief is veranderd. Binnenkort wil ik weer is terug op de gaan ziplinen – lijkt mij ook een onvergetelijke ervaring.

  • Niels says

   Ja, het was heel erg veranderd. Zijn er nu een paar keer geweest en het is een leuke plek geworden. Die zipline is een van de nieuwste toevoegingen. Ik weet alleen niet of ik er vanaf durf 😉 Beetje hoogtevrees.

 3. Loes Beumer says

  Ik ben blije dat de pier gered is voor Scheveningen, er moet nog wel verder worden opgeknapt . Het begin is er in ieder geval.

Geef een reactie