Europa, Nederland, Uittip, Winactie
comments 13

Slot Loevestein + leuke winactie [Gesloten]

Slot Loevestijn

Je hebt van die plekken waar je meteen enthousiast van wordt als je ze ziet. Waar je bij thuiskomst nog steeds een goed gevoel over hebt. Waar je echt een leuke dag hebt gehad. Nu ben ik over veel dingen enthousiast, vooral als het een rijke geschiedenis heeft. Zo vind ik Heusden prachtig, is het stadhuis van Leuven een hoogtepunt maar kan ik ook een modern gebouw als Bálna in Boedapest goed waarderen. Een recent bezoek aan Slot Loevestein heeft weer een bouwwerk aan het lijstje toegevoegd. Wat een indrukwekkend geheel. Vooral als er ook nog mensen rondlopen die verkleed zijn als soldaat. Dat geeft de plek net wat meer karakter terwijl het al zo’n rijke geschiedenis heeft.

Wat maakt Slot Loevestein zo bijzonder?Slot Loevestijn

Slot Loevestein bestaat ongeveer 650 jaar en het is door de eeuwen heen uitgebreid. Steeds werd er weer een stukje bijgebouwd om het beter te kunnen verdedigen. Zo verschenen het kasteel, de slotgracht om het kasteel, de barakken en natuurlijk de vestingwerken. Natuurlijk ook met water eromheen. Het leuke aan dit slot is dat het vandaag de dag allemaal nog te bezoeken is. Natuurlijk zijn er dingen veranderd maar je krijgt een goede indruk hoe het er vroeger uitgezien moet hebben. Als je over de vestingwerken loopt en de omgeving in je opneemt dan kan je je goed voorstellen van welk strategisch belang dit slot was. Slot Loevestein-14

Het was onderdeel van zowel de Oude als Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het ligt op een punt waar de Afgedamde Maas en de Waal samenkomen. Het ligt naast het vestingstadje Woudrichem, in de buurt van Gorinchem en aan de overkant ligt Fort Vuren. Een druk bezet punt. Het ligt ook op een punt waar Noord-Brabant, Zuid-Holland en Gelderland samenkomen. Met andere woorden, een mooie locatie om een slot neer te zetten dat van strategisch belang is.

Waarom is Slot Loevestein voor mij speciaal?Slot Loevestijn

Voor mij telt de rijke geschiedenis en hetgeen wat er vandaag de dag nog te zien is. Het leuke eraan vind ik dat ze er een modern en interactief tintje aan hebben gehangen. Ondanks dat het slot al 650 jaar bestaat, zijn ze goed met de tijd meegegaan. Ze proberen mensen op een interactieve manier kennis te laten maken met het slot en een stuk belangrijke geschiedenis. Dat kan ik alleen maar bewonderen. Slot Loevestein-25

Ze werken met sleutels. Deze sleutels geven je toegang tot het kasteel en enkele onderdelen op het terrein. Je kunt ze in kastjes steken en dan verschijnt er een geluidsfragment, een videofragment of iets anders. Je krijgt extra informatie op een mooie manier gebracht. Kinderen kunnen zich hier vergapen maar ook voor volwassenen is er genoeg te beleven. Je krijgt toch een stukje prachtige geschiedenis mee.

EvenementenSlot Loevestijn

Het is ook een slot dat geregeld leuke evenementen organiseert. Zo heb je struintochten, doen ze mee aan verschillende monumentendagen en is er eind oktober een riddertoernooi. Dit toernooi wordt gehouden op 22 en 23 oktober 2016. Hoewel dit riddertoernooi voornamelijk op kinderen is gericht, gaan we toch even kijken wat het allemaal inhoud. Het is altijd leuk om mensen verkleed als ridder door een oud slot te zien lopen. Tijdens ons vorige bezoek waren er ook mensen verkleed en dat geeft zo’n dag toch meer karakter en sfeer.Slot Loevestein-7

Het leuke is dat jij ook kan gaan! Jij kan op een willekeurige zonnige zomerdag een bezoek brengen aan Slot Loevestein want ik ben in de gelegenheid gesteld door Slot Loevestein om 2 vrijkaarten te mogen weggeven. Deze kan je gebruiken om het riddertoernooi te bezoeken. Maar ze kunnen ook gebruikt worden om in plaats van het riddertoernooi, Slot Loevestein een bezoek te brengen.

WinactieSlot Loevestijn

In samenwerking met Slot Loevestein geef ik één keer 2 vrijkaarten weg voor een bezoek aan Slot Loevestein! Wat moet je er voor doen? Simpel!

Laat mij in een reactie onder dit bericht weten waarom jij naar Slot Loevestein zou willen en wie je zou willen verrassen om mee te gaan. Ik ben benieuwd! Deze actie loopt van 10 april 2016 tot en met 1 mei 2016. De winnaar krijgt op 2 mei 2016 via de mail bericht.

[gesloten] Bedankt voor jullie deelname en leuke reacties. De winnaar heeft via de mail bericht gehad. Veel plezier in Slot Loevestein en ik hoor graag hoe het is geweest. [gesloten]

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen van een bedrijf of merk. Ik ga alleen samenwerkingen aan als ik zelf achter het product sta en mijn eigen mening mag geven.

 

13 Comments

 1. Nicole H. says

  oeh oeh oeh… het wordt nog leuker.. ik had het al een reactie achtergelaten.. dat zo’n dagje loevenstein en woudrichem mij heel leuk leek na het lezen van de laatste Kampioen… maar het wordt nog leuker. Want zoonlief en ik gaan kamperen. Hij wilde dat al graag. Ik kwam via via uit bij een camping in Vuren… blijkt dat gewoon bij slot Loevenstein te liggen… Dan zou het toch helemaal zo leuk zijn om het camperen te combineren met een dagje cultuur snuiven, gezellig met zijn tweetjes, één op één… nou ja.. ik dacht.. ik probeer het maar 😉

 2. Nicole says

  Samen met mijn knulletje van 7 lijkt mij dit erg leuk om te doen. Hij wil graag vanalles zien en beleven.

 3. martijn says

  Wij gaan naar het esmeer op vakantie.
  Lijkt me leuk dagje uit met mn familie…

 4. Esther Potters says

  Mooie foto’s, ik ben er nog nooit geweest.
  Ik hou wel van kastelen en de verhalen (geschiedenis) erachter.
  Ik zou er graag een bezoek aan willen brengen en mijn partner mee
  willen verrassen. Ik heb nu al zin om er een leuke dag van te gaan
  maken:)

 5. Ben in de buurt opgegroeid ,later veel met mijn zoon vogelen daar 12 jaar oud ,nu inmiddels 44 jaar oud .Zou leuk zijn daar nog is rond te lopen samen met mijn zoon

 6. Irma Hengstmengel says

  Ik zou graag deze vrijkaarten winnen om mijn twee oudste kleinkinderen dit slot te laten zien. Mijn grootouders lieten mij Loevestein zien. Vervolgens nam ik mijn zoon mee naar deze plek. Nu zou ik het fijn vinden om met mijn kleinkinderen deze prachtige plek te bezoeken.

 7. Pauline Aalfs says

  Ik wil dolgraag mijn nichtje Indy verrassen. Ze is dol op prinsessen en kastelen en natuurlijk ook verkleden. Het lijkt me geweldig haar mee te nemen en de sleutel te gebruiken voor alle mooie verhalen.
  Groetjes Pauline

 8. patricia says

  Ik zou graag met ons zoontje naar Slot Loevestein gaan. Wij zijn in 2009 op Slot Loevestein getrouwd en hebben hebben toen onze huwelijksnacht doorgebracht in een van de soldatenhuisjes. Een super mooie belevenis. Voor ons zoontje een spookje die hij af en toe via de dvd-speler kijkt. Nu lezen we ons zoontje voor het slapen gaan vaak voor uit een boekje over Hugo de Groot. Slot Loevestein is nu voor hem iets magisch. Het huis van de familie Daatselaer in Gorinchem, waar Hugo na zijn vlucht uit de boekenkist klom, hebben we al eens gezien, maar Slot Loevestein staat nog op het wensenlijstje. Dan kan ons zoontje ook beleven hoe Slot Loevestein in het echt is. Dan wordt het sprookje voor hem ook werkelijkheid!

 9. Nicole Heij says

  Wat een Leuke actie, nog eens wat anders dan een lounge set wonen op facebook haha. Toevallig net de pagina’s uit de kampioen uitgescheurd wat een Heel stuk staat over sluit loevestein en woudrichem. Ik zou dat graag met m’n kreeg een kindjes heen willen gaan. En toen zag ik jullie oproep. Ik doe graag mee voor een dagje geschiedenis snuiven.. Mijn zoontje vind het ook het leukste vak op school.

 10. Henrieke says

  Ik zou graag winnen voor gewoon een lekker dagje uit op een zomerse dag. Een dagje terug in de geschiedenis is altijd leuk en leerzaam! Ik neem dan Wouter Frankenhuizen mee, die zou het een fantastische verrassing vinden.

 11. Leuke winactie! Onze oudste dochter vindt kastelen helemaal geweldig. Toevallig zag ze vandaag een foto van de Menkemaborg in Groningen op mijn scherm en ze vroeg wanneer we daar heen zouden gaan. Ik heb al beloofd om binnenkort naar een kasteel te gaan en Loevestein lijkt me ontzettend leuk voor haar. Ze kan zich helemaal inleven in rollenspellen, roept regelmatig “ik ben een politie-agent… brandweerman… ridder”. De 2 kaartjes zouden hier dus erg welkom zijn. 🙂

 12. Loes Beumer says

  Foto”s zien er gaaf uit. Wat ik nog heb geleerd van kasteel Loevestijn is het ontsnappen van Hugo de Groot in een boekenkist.

 13. Marloes says

  Dat klinkt leuk, een dagje geschiedenis opsnuiven en bouwkunst bewonderen. Een perfect dagje uit voor mijn vriend en mij na het verbouwen van ons eigen huis.

Geef een reactie