Persoonlijk
comment 1

Terugblik 2015 in foto’s deel 2

Wat een geweldig jaar is 2015 geweest. Niet alleen heb ik het afgelopen jaar RoPStAr opgericht, ook heb ik veel mogen doen en ervaren. Nu kan ik een lijstje maken vol statistieken en cijfers maar stiekem houd ik veel meer van beelden. Ik heb gemerkt dat jullie dat enorm kunnen waarderen. Vandaar dat ik 2015 afsluit met foto’s. Een jaar van grote veranderingen. Ik ben blij dat ik het allemaal heb mogen meemaken. Deel 1 kan je hier zien. Kijk je mee met deel 2?

Juli Parkeergarage Sint-Jan

Deze maand was druk. Ik heb mijn eerste instawalk gehad via RoPStAr. Ik was door de gemeente ‘s-Hertogenbosch uitgenodigd om de parkeergarage Sint-Jan te bezoeken. Een leuke ervaring en in het begin toch spannend. Je kent de andere mensen die meedoen niet maar wat een leuke groep hadden we. Ondertussen heb ik ook aan meerdere instawalks deelgenomen. Levend standbeeld 's-Hertogenbosch

Ook was er deze maand een festival in ‘s-Hertogenbosch waar levende standbeelden optraden. Ik kwam er per toeval achter en ben meteen de stad in gelopen. Wat een leuke en bonte verzameling was het. Toch heb ik wel respect voor deze mensen. Ik zou niet zo lang stil kunnen blijven staan of zitten. Gasthuiskwartier sloop

Deze maand begon ik met een blogreeks over het Gasthuiskwartier. Dit oude ziekenhuis werd gesloopt en dat gaf mij de kans om er mooie foto’s van te maken. Het was fascinerend om te zien hoe het beetje bij beetje verdween. Tegenwoordig is de sloop klaar en is het gehele gebouw verdwenen en kan er begonnen worden met de opbouw. Ook een project dat ik volgend jaar in de gaten ga houden.TREK festival 's-Hertogenbosch

Foodtrucks, een heerlijk zonnetje, lekker eten en goede muziek. Dat is in een notendop het TREK Food Truck Festival dat gehouden werd in het Paleiskwartier in ´s-Hertogenbosch. Wat een leuke middag hebben we gehad en wat was het leuk. Dit soort evenementen mogen ze vaker organiseren en gelukkig komen ze ook steeds vaker voorbij.

AugustusHeusden stedentrip

Zoals ik in deel één vertel, zijn we in augustus weer op bezoek geweest in Heusden. Een wereld van verschil in vergelijking tot de vorige keer dat we er waren, zo was het weer mooier maar werd ook de stad drukker bezocht. Het zonnetje scheen en heel het stadje was overspoeld met toeristen. Het was een mooie gelegenheid om foto’s te nemen. De moeilijkheidsgraad zat deze keer in het niet op de foto zetten van mensen. Het is toch redelijk gelukt. Wat een mooie stad blijft het toch.Amazones 's-Hertogenbosch

Vanwege het mooie weer in augustus zijn we er vaak op uitgetrokken. Niet alleen buiten de stad, ook in ‘s-Hertogenbosch hebben we veel gezien. Zo zijn we langs de Amazones gelopen. Drie prachtige elegante torens aan het rand van de IJzeren Vrouw. Terwijl ik er langsliep, kwam er een vraag bij mij naar boven. Past hoogbouw in een historische stad als ’s-Hertogenbosch? Ik stel mezelf de volgende vraag: “Is dat gelukt met de Amazones of hebben ze de plank volledig misgeslagen?” Het blog dat ik daarover schreef heeft veel positieve reacties opgeleverd maar er waren ook mensen die het niet vonden passen. De discussie die ik had gevoerd was mooi, alleen heb ik ook weer geleerd dat niet iedereen even positief over een gebouw kan praten en dat je soms de discussie even moet laten rusten. Een mooi leermoment. Fenix Food Factory

En we zijn weer naar Rotterdam geweest. Dit keer alleen om de Fenix Food Factory te bezoeken. Wat een mooie locatie om je als ondernemer te vestigen. Zoals meerdere food gerelateerde locaties, is ook de Fenix Food Factory gevestigd in een oud pand. Het karakter spreekt maar het mooiste was het uitzicht op het water en een gedeelte van de Rotterdamse skyline. Een mooie middag en zeker de moeite waard om een keer te gaan lunchen. Sail Amsterdam

Als afsluiter van de maand zijn we naar Sail Amsterdam geweest. Ik geef weinig om schepen maar dit vond ik leuk. Oude boten in een moderne omgeving. Het was er druk. Op sommige punten te druk. Het was bijna niet te doen om aan boord van een schip te komen zonder de lange wachtrijen te trotseren. Wat was het leuk en ik zal de volgende keer weer gaan.

SeptemberZicht vanaf de toren Sint Jan

In september stond de Open Monumentendag op het programma. Een unieke gelegenheid om bij enkele bijzondere monumenten in ‘s-Hertogenbosch naar binnen te gaan, zoals het Kruithuis, de Citadel of de toren van de Sint-Jan. Dat hebben we dus ook gedaan. Het mooiste was die laatste. Het beklimmen van de toren van de Sint-Jan en dan naar beneden kijken. Wat lijken de mensen klein en dat perspectief vind ik prachtig. Ik heb dan wel hoogtevrees maar voor zulke uitzichten doe ik graag een moedige poging om toch boven te komen.Kasteel Bad Bentheim

We zijn naar Tubbergen geweest. Tubbergen? Ja, een klein dorp in Twente. We hebben vanuit daar Enschede bezocht. Een hele leuke stad met een gezellig centrum. We zijn naar de bioscoop in Almelo geweest om de Hunger Games te zien. Die stond hoog op het lijstje van mijn vriendin en we zijn naar Bad Bentheim gegaan om daar het kasteel te bezoeken. Wat een geweldig bouwwerk, maar meer dan enkele uren heb je niet nodig om het te zien. Het is de moeite waard om het te bezoeken als je van kastelen houdt.Hippe Happen Festival

Het Hippe Happen Festival was ook deze maand en het weer was net zoals bij het TREK Food Truck Festival geweldig. Daar hebben ze heel erg mazzel mee gehad en wij gelukkig ook. We zijn er twee keer geweest. De eerste keer op een rustige middag, lekker genietend van het zonnetje en het lekkere eten. De tweede keer tijdens het avondeten en toen was het druk. Maar het was ook gezellig. Een mooie afsluiter van de maand en ze komen volgend jaar weer terug. Ik heb er nu al zin in.

Oktober

Steeds meer mensen vonden mijn foto’s zo mooi dat ze het wilden overnemen om te gebruiken voor commerciële doeleinden. Een hele eer, maar om het allemaal volgens de regels te doen heb ik me in oktober ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Sinds oktober is RoPStAr mijn eigen bedrijf en mag ik me directeur of eigenaar noemen. Wie had gedacht dat dit scenario zich al binnen een jaar zal voltrekken? Een spannende stap maar wel een waar ik nu al veel plezier aan heb beleefd en een stap waar jullie in de toekomst nog veel van zullen meekrijgen. Parkeergarage Sint-Jan

Het was af en geopend. In oktober ben ik er langsgegaan en heb ik het eindresultaat bekeken. Ik het het natuurlijk over de parkeergarage Sint-Jan en het mooie park dat erboven ligt. Wat is het mooi geworden en dat zo dichtbij het centrum. Als we met de auto gaan naar het centrum, dan zetten we de auto tegenwoordig hier neer. Een goede prijs, dichtbij het centrum en een prachtige omgeving. Wat wil je nog meer om je bezoek aan de stad goed te beginnen?Moerputten wandelen

In deze maand zijn we weer teruggegaan naar de Moerputtenbrug. We hebben de brug bezocht en zijn toen via het vlonderpad door het moeras gegaan. Wat een leuke route en tijdens het lopen kom je door verschillende soorten natuur. Een mooi gezicht. Nationaal Monument Kamp Vught

Ook hebben we in oktober een bezoek gebracht aan het Nationaal Monument Kamp Vught. Wat een indrukwekkende plek en wat een gruwelijk verleden. Het is goed dat dit monument te bezoeken is en dat het indruk maakt op mensen. Het zet je aan het denken en het zorgt ervoor dat we nooit zullen vergeten wat er is gebeurd.

November

November had een aantal leuke momenten. Het leukste moment was dat we de sleutel kregen van onze eerste koophuis. We verhuisden vanuit het centrum naar een rustige omgeving in ´s-Hertogenbosch. Met hulp van vrienden en familie hebben we deze maand hard gewerkt om het huis bewoonbaar te maken. Wat een berg werk hebben we verzet. Het huis is niet zo heel oud maar er zat nog wel bouwbehang op de muren. Drie dagen zijn we bezig geweest om dit te verwijderen in de woonkamer. In het weekend zijn zes tot acht mensen ingezet om de rest van het huis behangvrij te maken. Er komt geen behang meer in huis. Daarna hebben we alles moeten schuren en is er een vloer gelegd. Dat was ook nog een hele opgave aangezien dit een speciaal soort klikvloer was. Door hard werken en met hulp van vrienden en familie zijn we in november overgegaan en hebben we de eerste nacht geslapen in ons eigen huis. Wat een geweldig gevoel.
Vershal Het Veem

We hebben een nieuwe vershal ontdekt in Eindhoven, Vershal het Veem. Wat een leuke plek om rond te neuzen. Ze waren aan het proefdraaien en we kregen een goede indruk van hoe het er uit kon zien.  Het mag wat voller raken maar we hebben er lekker gegeten en vinden het helemaal passen bij de hippe wijk Strijp S. Weer eentje die ik kon afstrepen op mijn food-bucketlist.Glow Eindhoven 2015

Zoals elk jaar is er een lichtfestival in Eindhoven. Dit festival wordt altijd druk bezocht. Ik heb het natuurlijk over GLOW Eindhoven en ook dit keer zijn we weer langsgeweest. Alleen had het nu iets meer weg van een massale wandeltocht. Er zaten enkele projecten tussen die echt de moeite waard waren om met de massa mee te wandelen. Waanders in de Broeren (9)

Ook waren we deze maand erop uitgetrokken met familie om gezellig samen te zijn in een huisje. Tijdens een van onze uitjes zijn we een bijzondere boekenzaak binnengelopen in het altijd gezellige Zwolle. Het was niet de eerste keer dat ik er was. Nu had ik wel mijn fotocamera bij me. Wat een leuk project is het toch. Ze hebben een oude kerk een nieuwe invulling gegeven en dat is zeer geslaagd.

December

In december hebben we ook nog veel geklust. Ook deze maand hadden we last van een gebrek aan tijd. We hebben op de eerste verdieping een vloer gelegd nadat we de kamer helemaal hadden geschuurd en geverfd. En nog iets: Hoeveel gaten kan je boren in een huis? Ik denk dat de oude bewoners minimaal zestig gaten geboord hebben per kamer. En dat is nog een understatement. Maar deze kamer is nu omgetoverd tot walk-in closet en mede daardoor is het weer een beetje leefbaarder geworden. De verhuisdozen beginnen te verdwijnen en het oogt allemaal opgeruimder. En ook in deze maand is er naast het klussen veel gebeurd. Versmarkt Van Heinde-8

Zo hebben we de Versmarkt Van Heinde in ‘s-Hertogenbosch bezocht. Meerdere keren. We waren er de eerste keer langs geweest om te kijken wat het was en om even te eten. Het was al donker en we besloten om overdag nog eens terug te komen. Dat hebben we gedaan en toen zagen we een mooi plateau met huisregels dat we geen foto’s mochten maken. Jammer, maar begrijpelijk. Ik heb toch maar een Twitterbericht gestuurd en we mochten nog een keer terug komen. Natuurlijk mochten we foto’s maken en we kregen ook nog eens uitleg van Casper Schoenmakers, de ondernemer die deze culinaire hotspot heeft ontwikkeld. En met succes, want wat is het leuk geworden. Neighbour Food Market Tramkade Den Bosch

De Tramkade stond ook op het programma. Er werd een Neighbour Food Market gehouden en dat gaf ons de gelegenheid om het gebouw eens van binnen te zien. De food market was gezellig en was alweer het derde food evenement van het jaar dat we bezocht hebben in ‘s-Hertogenbosch. Ik was er nog niet eerder binnen geweest en het is een mooie locatie. Antwerpen

Als afsluiting van het jaar zijn we gaan kerstshoppen in Antwerpen met vrienden. We hebben het naar ons zin gehad en zijn nog lekker uiteten geweest. Ik ben in deze stad al vaak geweest en elke keer is het weer leuk om terug te zijn. De sfeer die er hangt is goed en de stad heeft veel te bieden. Om er dan te komen tijdens de kerstdagen, is dan extra gezellig. Ondanks de drukte hebben we veel kunnen zien van de stad en het was een goede afsluiting van een mooi jaar.

RoPStAr in 2015

In 2015 heb ik veel gedaan en beleefd. Ik heb mijn eigen blog opgestart en omgezet tot mijn eigen bedrijf.  Ik ben blij dat ik deze stap heb genomen. Het jaar was 2015 super. Het is ook super vanwege alle mensen die ik heb ontmoet en leren kennen. Ik heb veel geleerd en ik leer nog elke dag bij. Ik kan blij worden van de kleinste dingen. Een leuke reactie, een onverwachte tip of een bericht dat wordt gedeeld op de sociale media. Ik wil jullie bedanken voor alle reacties, de steun en het vertrouwen. Er zijn in 2016 ook al leuke dingen gebeurd en ik kan haast niet wachten om jullie daarover in te lichten. De verhalen gaan er komen, de avonturen gaan beleefd worden en de eerste tickets zijn geboekt. Ik heb er zin in en ik hoop dat je ook in 2016 langskomt. Het gaat een mooi jaar worden.

1 Comment

  1. Loes Beumer says

    Een hele leuke terugblik op 2015. Ik hoop dat 2016 ook even heel mooie fotojaar gaat worden.

Geef een reactie