Persoonlijk
comments 16

RoPStAr’s terugblik op januari 2017

De maand januari was als een puber die voor het eerst dronken werd in de kroeg; met een swingend begin, onverwachte wendingen en tot slot stilletjes afdruipen en verdwijnen in het niets. Je luidde het nieuwe jaar knallend in, was onderdeel van het feestgedruis en met jou gingen we op ontdekkingstocht in Essen en Mechelen. Helaas bracht je ook minder leuke dingen zoals ziek zijn met je mee. Terugblikken doe ik deze maand vaak met een glimlach en soms met een traan. In deze blogpost neem ik je mee met onze belevenissen van januari 2017.

Ganz toll en Zoo(per)

Op nieuwjaarsdag waren we in Essen. Terwijl we net wakker werden in het nieuwe jaar, was het muisstil in de stad. Sowieso zijn de meeste zondagen in Duitsland rustig want de winkels zijn gesloten en alles zat potdicht. Behalve musea en dierentuinen. De dag hiervoor hadden we al ontdekt wat een te gekke stad Essen was. Geen booming Berlijn maar wel een stad met een rauw randje waar de industrie nog zijn voetsporen nalaat. En een shopping walhalla, ook onder de rook van Centrum-O in Oberhausen.

We vervolgden onze weg naar Duisburg Zoo en die was zooper! Mijn hoofd zit vol verhalen over deze dierentuin met schattige otters, stoere tijgers en een amazonedolfijn die heel speels een borstel gaf aan haar verzorgster.

Winters weer

Plannen om met een vriendin Antwerpen onveilig te maken werden letterlijk ondergesneeuwd. Het was te glibberig om de weg op te gaan en teleurgesteld heb ik naar buiten lopen staren. In het zuiden van het land valt nu eenmaal meer sneeuw dan aan de kust. Dat is twee jaar na de grote verhuizing nog steeds even wennen. Toch bracht het winterse weer ook leuke dingen met zich mee; witte landschappen, sneeuwpoppen en kinderen die met de slee van de heuvels afgleden. Tijdens het winterse weekendje besloten we een fijne maar glibberige wandeling te maken en onderweg ook onze close-up fotografie te oefenen. Dat leverde bijzondere plaatjes op.

Over fotografie gesproken…

We zijn op zoek naar een nieuwe camera. With Canon, you can! We hebben heel wat winkels en het internet afgestruind voor inspiratie. Wordt het een Canon 80D? Of wat denk je van een Canon 6D? Of toch een Canon 5 Mark-II? Veel keuze en mogelijkheden. Onze oude spiegelreflexcamera is inmiddels al weer een paar jaar oud. Hoewel we nog steeds heel tevreden zijn met onze camera is nu het moment aangebroken om verder te kijken. Waarschijnlijk gaan we in februari een nieuwe camera aanschaffen.

Niet fijn, ziek zijn

En toen werd ik ziek. Eerst dacht ik dat ik wat verkeerds had gegeten maar een paar dagen later werd ook Niels ziek. Compleet knock-out! Ik had nooit gedacht dat ik echt héél de dag op bed zou kunnen blijven liggen en de volgende dag nog steeds even moe kon zijn. En ik kan mij ook niet herinneren de laatste keer dat ik had overgegeven. Het heerste in januari en er zijn maar weinig mensen die ontsnapt zijn aan een snotterige neus of een vervelende koorts.

Machtig Mechelen

Januari hebben we afgesloten met een verassend bezoek aan Mechelen. Deze stad hebben we bezocht samen met mijn ouders. Wat kan ik je erover vertellen? Eigenlijk te veel om op te noemen; we ontdekten hier een lekkere burgerbar, struinden de winkelstraten af, zagen mooie street art, beklommen de Sint-Romboutskathedraal, namen een kijkje in de brouwerij en we slenterden door de twee begijnhoven. Ook ontdekten we het verhaal achter de populaire bijnaam voor een inwoner van Mechelen, namelijk een Maneblusser. Oh ja, en oei ik viel. Ik ging door mijn enkel heen. Aaauw. Ik ga méér vertellen over deze fijne stad die zo verscholen ligt tussen Antwerpen en Brussel.

Vooruitblikken op februari

Ik heb zin in februari. Waarom? Ik heb een nóg een verassing gepland voor Niels, een reis naar Israël. Een stedentrip naar Tel Aviv & Jeruzalem voor vijf dagen. We zijn alweer vier jaar samen en dat mag gevierd worden. Als je de weersvoorspelling leest dan word ik blij, het is daar namelijk nu 18 graden. Het land is de bakermat van verschillende wereldreligies. Daarnaast is het een land met veel historie. Ik ben heel erg benieuwd en kijk er nu al erg naar uit. En weet je wat het leukste is? We vertrekken morgen al!

16 Comments

 1. Een bewogen maand zeg. Wat vervelend dat jullie ziek zijn geworden. gelukkig nog wel van het mooie Mechelen kunnen genieten. En naar Israël, super vet! Ben heel benieuwd naar jullie ervaringen!

  • Januari was een bewogen maand. Gelukkig wel veel hoogtepunten met reizen 😉 Merci, ik ben heel benieuwd naad Israel.

 2. Veel plezier in Israël!

  Succes met het uzitzoeken van een nieuwe camera. Het is altijd leuk om verschillen in camera te ontdekken en te concluderen dat de nieuwe ECHT wel zijn centjes waard is 🙂

  • Bedankt Jenny 🙂 Ja, het zoeken naar een mooie camera kan soms best lastig zijn. Als je veel geld gaat uitgeven wil je het zeker goed doen en er veel plezier aan beleven de komende jaren. Heb jij tips?

 3. Wat leuk dat jullie naar Israël gaan! Alvast heel erg veel plezier! Jullie hebben trouwens echt een toffe maand gehad, alleen balen van de griep. Aan het weer te zien wilde je naar Antwerpen toen wij in de Ardennen zaten. Koud, nat, glibberig…dat vatte het weekend wel samen ja 😉

  • Die griep was wel vervelend. Heb je ook af en toe tussendoor. Maar jullie zaten dat weekend ik de Ardennen? Superstoer, ik durfde toen echt niet de weg op. Glibberig en glijden. Gelukkig jullie wel en hebben jullie een leuke tijd gehad.

 4. Gaaf, veel plezier in Israël! Hopelijk wordt je niet te lang opgehouden bij de douane.

  • Thanks Tim, ik ben benieuwd. We gaan in ieder geval genoeg tijd nemen door met de taxi naar Schiphol te gaan. En ook op de terugreis nemen we genoeg tijd.

 5. Jeeej wat leuk dat jullie morgen al vertrekken naar Israel!! Ik ben er jaren geleden geweest en is echt heel mooi. Vooral Jeruzalem en Nazareth heel mooi. Veel plezier, en ja 4 jaar mag zeker gevierd worden! 😀

  • Bedankt 😉 Oei, gaaf zeg! Hoe vond je het? Wij gaan niet naar Nazareth en Bethlehem, hoe leuk dat ook is. Te weinig tijd. Wij doen een stedentrip Tel Aviv en Jerusalem. Ben benieuwd 😉

   • Ik ging backpacken door Israël en Jordanië en ben 5 dagen in Palestijnse gebieden verbleven. Heel bijzonder. Ik vond Palestijnse gebieden en Jordanië leuker dan Israël, meer door de mensen en wat ik heb gezien bij de Palestijnse gebieden. Echt heftig vond ik dat. Israël is wel echt een prachtig mooi land met heel interessante steden. Jeruzalem vond ik wel echt een geweldige stad. Heel mooi en divers.

    • Wat een bijzondere ervaring lijkt mij dat, Sabine. Je krijgt een heel ander beeld en belevenis van het land en de bevolkingsgroepen. Heel interessant en tegelijkertijd ook heel confronterend.

Geef een reactie