Nederland, Uittip
comments 6

[Update] Uittip: Bar Bistro Tic Tac in Den Bosch

Heerlijk Fingerfood Tic Tac Den Bosch

Het gebeurt geregeld dat ik de vraag krijg: “Niels, waar kun je lekker eten in Den Bosch? Jij woont er, je weet vast wel een leuk, hip tentje.” Ik heb wel een leuke tip en dit is geen Affiliante marketing want ik vind oprecht dat ze lekker eten hebben. Tic Tac. Tic Tac? Ja Tic Tac. Een kleine bar bistro onder de rook van de Sint Jan.

Gevel en uithangbord TIc Tac Den Bosch

Gevel Tic Tac, gezien vanuit de Kerkstraat

We kwamen er de eerste keer binnen via een AH-actie. Als je voor een x-bedrag boodschappen had gedaan, kreeg je een zegel. Bij genoeg zegels kreeg je een tweede driegangendiner gratis. Altijd leuk. We houden wel van een lekker hapje op z’n tijd. Je kon uit een paar leuke restaurants kiezen en wij hebben uiteindelijk voor Tic Tac gekozen. We zijn er heengegaan. Het is zo’n restaurantje waar je zo voorbij zou lopen en dat hadden we de eerste keer dus ook gedaan. Uiteindelijk hebben we het gevonden en zijn we naar binnen gestapt. De eerste indruk was goed. Gezellig, knus, niet al te groot en een rustig muziekje op de achtergrond.

Indeling tafels Tic Tac Den Bosch

Een sfeerimpressie van het restaurant met een prachtige stenen muur

We hadden toch al een beetje trek gekregen dus na het eerste drankje hebben wij meteen  eten besteld. We kregen eerst nog uitgebreid uitleg over de zaak, hoe ze te werk gaan en over het speciale menu waar we uit konden kiezen deze dag, met de AH-actie. Voorgerechtje (keuze uit 5), hoofdgerecht (keuze uit 2) en nagerecht (geen keus, je kreeg ze alle twee). Normaal hebben ze een uitgebreidere kaart. Toen het eten besteld was, konden we de omgeving op ons in laten werken. De prachtige muur van gemetselde stenen in contrast met de bar, waar een enorme spiegel hangt om de zaak net wat groter te laten ogen. Mooie tafels en stoelen. Het voelde allemaal lekker rauw en puur.

Tafel Tic Tac Den Bosch

Tafel met menu-/wijnkaart van Tic Tac en weer die prachtige muur

En toen kwam het voorgerecht dat keurig geserveerd was op een houten plank. Fingerfood-snacks noemen ze het. Lekker met je handen stukjes wegplukken en op eigen tempo ervan genieten. Het was heerlijk. Daarna werd het hoofdgerecht geserveerd. Als niet-vegetariër kan ik enorm genieten van een lekker stuk vlees. We hadden gekozen voor de Black Angus House Steak.  Die kregen we weer geserveerd op een plank, samen met een kleine Caesar-salade met spekjes en speciale frietjes. Het was mooi vormgegeven en echt lekker. Het was alweer een tijdje geleden dat ik zo’n lekker stukje vlees op had.

Kijkje in de keuken Tic Tac Den Bosch

Een kijkje in de keuken, ze hebben in de keuken twee speciale tafels voor kleine groepen.

Het toetjes bestond uit een gemende plank met key lime pie en brownies. Ik houd niet zo van brownies, maar deze waren lekker. We hebben genoten van een goede service en lekker eten met verse producten.

Dus op de vraag waar kan je lekker eten in Den Bosch? Bij Bar Bistro Tic Tac. Wel van te voren reserveren om zeker te zijn dat je plek hebt.

[Update] *Aan alle goed dingen komt een eind. Helaas is Tic Tac niet meer geopend.*

6 Comments

  1. Jaap says

    En dat vlak om de hoek, nog nooit geweest. Zoals je vertelde, loop ik er ook altijd voorbij. Misschien de volgende keer eens binnenstappen.

  2. Esther says

    Ziet er lekker uit, zal de volgende keer dat ik in Den Bosch kom eens langsgaan. Mooie foto’s, vooral die eerste.

Geef een reactie