Afrika, Foto van de Week, Reizen, Swaziland
comments 8

Foto van de Week #79: Wrattenzwijnen en lente

wrattenzwijnen

Ik laat in de rubriek “Foto van de Week” een foto zien die deze week voor mij bijzonder is geweest. Dat kan gaan om het moment, het gebouw, de architectuur of honderd en één andere redenen. Elke foto heeft zijn verhaal en deze week is de keus gevallen op een foto gemaakt in het Mlilwane Wildlife Sanctuary in Swaziland en gaat over wrattenzwijnen en de lente. 

De lente is in volle gang. Niet alleen hebben we al een paar mooie dagen gehad, ook de planten komen weer uit. De bloemen komen weer tot leven en onze appelboom staat vol bloesem. Een mooi gezicht zeker als je een lekkere warme dag hebt zoals afgelopen zondag. Dan kun je lekker even in de tuin gaan zitten en in ons geval, de katten naar buiten laten. Het is super om ze te zien spelen in de tuin. Rollend over de stenen, elkaar achterna rennen en stoeien. Het zijn de momenten die je gelukkig maken. De momenten dat je even blij bent dat je ze mee mag maken. Van die kleine genietmomentjes. Meestal ben je ze de week erna alweer vergeten, maar soms moet je er even bij stil staan. Daarom ook deze foto van de week. Gemaakt in Swaziland tijdens ons bezoek aan het Mlilwane Wildlife Sanctuary. De plek waar we paardreden. Dat was een bijzonder moment. We zaten bij het restaurant te wachten op de lunch die we voorgeschoteld kregen. We keken uit over een mooie vijver vol schildpadden en een boom vol vogels. De dieren waren goed vertegenwoordigd en er zat geen hek om het kamp. Dus tijdens ons bezoek hebben we verschillende dieren gezien die je er niet zou verwachten.

Zo was dit wrattenzwijn aan komen wandelen samen met haar twee kleintjes. Eigenlijk tot vlak bij de tafel. Niet schuw, maar duidelijk gewend aan mensen. Wij alleen niet aan hun. Ik vond het een bijzondere ontmoeting. Niet alleen omdat ze ons vrij dichtbij lieten komen, maar vooral vanwege de twee kleintjes die ze met zich meebracht. Op zoek naar eten. Gelukkig werden ze niet gevoerd of kwamen ze af op het suiker zoals de apen in de vorige foto van de week. Ze leken hun eigen weg te gaan. Een fascinerend aanblik en een mooi moment om ze eens nader te bestuderen. Als ze naar eten zoeken dan gaan ze letterlijk door de knieën om vervolgens met de neus de aarde opzij te schuiven. Je ziet het op deze foto. Het moederzwijn zit op haar knieën. Het was trouwens ook gaaf om die twee kleine zwijnen precies hetzelfde te zien doen als hun moeder. Het was een klein genietmomentje en we hebben denk ik wel een half uur lopen staren en foto’s gemaakt. Natuurlijk van gepaste afstand en gelukkig lieten ze het toe. Maar toch. Het zijn die kleine dingen die je dag kunnen maken. Het paardrijden was super maar deze ontmoeting kwam op een goede tweede plaats die dag. Het was toen in Afrika lente en overal zag je kleine dieren. Lente. Het is een mooi seizoen. Eentje waar je energie van krijgt en ook een die eigenlijk niet lang genoeg kan duren. Alles oogt fris, kleurrijk en levendig. En juist die periode is nu aangebroken en daar kunnen we nu volop van genieten. Opzoek naar nieuwe geluksmomenten.

8 Comments

 1. De wrattenzwijnen in Mlilwane zijn inderdaad erg leuk. Ik ben er ook geweest. Prachtige plek!

  • Niels says

   Leuk om te horen dat je er ook geweest bent. Het is inderdaad een prachtig park en gaaf om te horen dat jij er ook zo over denkt 😉

  • Niels says

   Snoezig is niet een woord dat ik gauw gebruik, maar ze zien er inderdaad leuk uit 😉

  • Niels says

   Het was ook een bijzonder moment. Eentje om bij stil te staan. Totaal anders dan in Nederland en juist daarom zo leuk!

 2. Loes Beumer says

  Genieten van de kleine dingen is leuk. Superschattig de foto van moeder wrattenzwijn met haar kleintjes en zo dichtbij.

  • Niels says

   Dat doen we af en toe te weinig, genieten van de kleine dingen. Dat zouden we meer mogen doen.

Geef een reactie