Foto van de Week
comments 12

Foto van de Week #71: Zelda in de sneeuw

Zelda in de sneeuw

Ik laat in de rubriek “Foto van de Week” een foto zien die deze week voor mij bijzonder is geweest. Dat kan gaan om het moment, het gebouw, de architectuur of honderd en één andere redenen. Elke foto heeft zijn verhaal en deze week is de keus gevallen op een foto gemaakt in de achtertuin. Zelda in de sneeuw, voor de eerste keer.

Het had afgelopen vrijdagnacht gesneeuwd. Dit is de eerste keer dat we het zo wit hebben gezien sinds we er een jaar geleden kwamen wonen. Een bijzonder moment en we werden er zaterdagochtend mee wakker. Wie waren ook wakker? Onze katten natuurlijk. Zoals elke ochtend al vroeg aan het miauwen. Gelukkig slapen wij op zolder en de katten slapen ‘s avonds helemaal beneden. Geen gemiauw als je nog ligt te slapen. Heerlijk. Maar op een gegeven moment moet je toch je lekkere warme bed uit om te eten. Dan staan er drie lieve deugnieten op je te wachten en krijgen ze, zoals elke ochtend, een blikje natvoer. Dat weten ze en daar kijken ze naar uit. Zaterdagochtend was het wit buiten en dat vonden de katten zo fascinerend dat het dagelijkse ritueel voor even doorbroken werd. Ze zaten naar buiten te staren. Zo hebben ze de hele ochtend naar het witte landschap gekeken. Dat is voor hun een nieuwe ervaring. De spelende kinderen voor de deur waren ook leuk om naar te kijken. Net na 12.00 uur besloten we ze één voor één even naar buiten te laten. Onder toezicht natuurlijk, maar ze waren zo aan het miauwen dat ze naar buiten wilden dat het bijna dierenmishandeling leek om ze niet te laten kennis maken met de sneeuw. Zelda was degene die het graagst naar buiten wilde. Ze ging dus als laatste.

Als eerste hebben we Koda losgelaten. Van deze Siberische kater hadden we grote hoop dat hij de sneeuw helemaal geweldig vond. Hij wist niet hoe snel hij weer naar binnen moest gaan. Geen sneeuw voor Koda. Toen hebben we onze ragdoll Oink naar buiten gelaten. Hij was als een vis in het water. Eerst aftastend, toen rond rennend en rollend in de sneeuw. We hebben hem met moeite weer naar binnen gekregen en hij heeft de rest van de dag voor de deur gelegen om weer naar buiten te mogen. Toen was het de beurt aan Zelda. Onze mengelmoes, onze enige poes. Ze was ondertussen zo opgewonden dat toen we de deur open deden ze meteen naar buiten schoot, de tuin in. Ze heeft rond gerend en vond vooral onze ondergesneeuwde tuinset geweldig. Tot ze op een gegeven moment besefte dat sneeuw koud was. Zo leek het. En juist toen heb ik deze foto genomen. Toen ik de foto weer zag moest ik enorm lachen. Ze was van de drie degene die het liefste naar buiten wilde en ze heeft daadwerkelijk 10 minuten rondgelopen en toen besloten dat het wel erg koud was allemaal. De blik op haar gezicht spreekt boekdelen en juist daarom is deze foto van de week voor mij bijzonder.

12 Comments

  • Niels says

   Bedankt! We zijn er ook heel blij mij dat ze bij ons rondloopt, maar af en toe is ze echt een prinsesje.

 1. Sanne l Chitaltravels says

  O prachtig! Zo te zien denkt ze ieeeehhhh, laat me naar binnen! 🙂 🙂 Onze katten vonden het ook maar gek. Normaal willen ze heel graag naar buiten, maar nu.. Hilarisch!

  • Niels says

   Het is fascinerend om te zien dat elke kat er weer anders op reageert. Zelda had het blijkbaar in een keer helemaal gehad. Hoe oud zijn jullie katten?

 2. Hahaha geweldige foto! Ik stel me echt voor dat ze van binnen keihard: aaahhhhhhh dit is kouddddd!! schreeuwt 😛 Geweldig moment om een foto te maken 😀

  • Niels says

   Dat idee had ik dus ook. Het rare is dat ze daadwerkelijk al 10 minuten buiten was en het helemaal geweldig leek te vinden.

 3. Loes Beumer says

  Een onbetaalbare foto van het gezicht van Zelda in de sneeuw.

  • Niels says

   Zeker, het was een mooi gezicht en ik ben blij dat ik deze foto precies op het juiste moment heb kunnen maken.

Geef een reactie