Foto van de Week
comments 30

Foto van de Week #88: Zonsopkomst in het Krugerpark

Zonsopkomst in het Krugerpark

Ik laat in de rubriek “Foto van de Week” een foto zien die deze week voor mij bijzonder is geweest. Dat kan gaan om het moment, het gebouw, de architectuur of honderd en één andere redenen. Elke foto heeft zijn verhaal en deze week is de keus gevallen op een foto gemaakt tijdens de zonsopkomst in het Krugerpark in Zuid-Afrika.

Vandaag begon de dag super. Een mooie lucht en een zonnetje dat heerlijk scheen. Helaas had ik geen tijd om de camera te pakken om een foto te maken maar het deed me wel terugdenken aan het Krugerpark. We hadden toen een tenthut waarin we sliepen. Niet helemaal back-to-basic maar wel het minst luxe verblijf van de reis. Heerlijk om een keer geen wifi of tv te hebben. Om gewoon een boek te lezen onder je muggennet. Met een regendouche buiten waar je even alles kan afspoelen. We verbleven in het Krugerpark tussen de wilde dieren. Daar werden we ‘s ochtends wakker en toen we buiten waren op weg naar onze gamedrive was dit ons uitzicht. We zagen de vroeg opkomende zon die fel scheen en een mistig beeld opriep. Hetzelfde gevoel als ik vanochtend had. De zon, het mistige beeld en de mooie lucht. De herinneringen aan die gamedrive, waar we voor acht uur de gehele big vijf al hadden gezien, komen dan weer op mijn netvlies. Het was een prachtige ochtend en eentje die ik niet gauw zal vergeten. Je hebt niet heel vaak het gevoel dat een dag heel fijn begint.

Vandaag begon de dag goed met de mooie zonsopkomst, alleen moest ik de rest van de dag werken. Toch jammer, ik had graag de rest van de dag besteed aan het maken van foto’s maar die luxe heb je niet altijd. Er moet toch brood op de plank komen. Maar als je dan aan het werk bent mag je wel even wegdromen of fijne herinneringen ophalen. Even terugdenken aan de dagen dat je wel vrij was en een onwijs gave dag hebt gehad. Daarom is deze foto voor mij deze week bijzonder. Het doet me terugdenken aan een tijd die ik graag nog een keer zou beleven. Een gamedrive is echt onwijs cool en deze zonsopgang was heel bijzonder. Sowieso is wakker worden in het Krugerpark gaaf. Zeker als je daarna de olifanten en giraffen tegenkomt die waarschijnlijk ‘s avonds je tent zijn gepasseerd op enkele meters na. Maar over dat avontuur en die gamedrive vertel ik later nog meer. Nu eerst even nagenieten van de mooie dag en het goede weer terwijl ik tijdens mijn pauze terugdenk aan het moment dat de foto is genomen en ik oprecht even geniet.

30 Comments

  • Niels says

   Ja, dat kan soms echt een verademing zijn. Ook meteen het moment dat je ervaart hoe fijn het is om soms gewoon niet gestoord te worden.

 1. Ik vind een zonsopkomst en zonsondergang altijd genieten. Zelf ben ik een enorm avondmens, dus er voor opstaan kost me altijd veel moeite. Soms doe ik het wel, maar vaak draai ik me ook nog eens lekker om. Ik vind die stralen door de bomen bij jouw foto zo mooi!

  • Niels says

   Ik ben meer een ochtendmens dan een avondmens maar ik kan het me voorstellen dat je af en toen jezelf lekker omdraait. Maar als je dan toch op vakantie bent pak ik ze soms echt wel mee. Zeker als dit het resultaat is.

  • Niels says

   Bedankt! Het was zeker een goede reden om de wekker te zetten. We hadden het geluk dat het een prachtige dag zou worden en dit was een goede voorbode.

 2. Voor zo mooie zonsopgang kom ik graag vroeg mijn bed uit. Kan er zo gelukkig van worden. Hopelijk krijg ik net zoals dit cadeautje tijdens mijn gamedrive in Zambia.

  • Niels says

   Ik hoop het voor je en natuurlijk heel veel plezier met je gamedrive. Zambia lijkt me ook een heel gaaf land om een keertje heen te gaan. Ik ben heel benieuwd naar de foto’s die je er gaat maken.

 3. Marcel | yourtravelguideonline says

  Die kleuren en dat licht, prachtig! Wij hadden veel regen in Zuid-Afrika dus geen mooie zonsopkomst. Wel een keer een prachtige zonsondergang in het Kruger meegemaakt.

  • Niels says

   Jammer van de regen. Wij hebben onze portie ook gehad. Tot modderstromen aan toe. Gelukkig niet toen we op gamedrive waren.

 4. Wat een gave foto! Een gamedrive is inderdaad heel gaaf. Ga ik volgend jaar zo vaak als mogelijk doen in Namibie en Botswana…kijk er nu al naar uit!

  • Niels says

   Dat kan ik me heel goed voorstellen. Het is een hele gave ervaring om die wilde dieren in het wilde tegen te komen. Ik zou het zo nog een keer willen doen. Dan in een ander land dan Zuid-Afrika maar wat was het gaaf.

 5. Er is niets mooiers dan een Afrikaanse zonsopkomst. Ik heb er vele gezien en ik sta met liefde en plezier vroeg op om dit vast te leggen. Ik mis Afrika 🙂

  • Niels says

   Maar jij gaat er binnenkort weer heen. Heel gaaf trouwens 😉 Ik mis Afrika ook. Een heerlijk continent om in te reizen.

 6. ensanne says

  Super mooi zeg! Hier zet je inderdaad graag je wekker voor!

  • Niels says

   Dat was ook mijn idee. Dit keer ging het niet zozeer om de zonsopkomst maar de gamedrive die we gingen doen, maar dit was zeker een leuke bijkomstigheid.

 7. Wat een pracht van een foto (en verhaal) weer. Helaas ben ik niet zo’n fanatieke zonsopkomst fotograaf (ik was 3 x bij Ankor Wat in Cambodja en besloot tot 3 x toe dat mijn bed mijn prioriteit had boven de opkomende zon). Geef mij maar een zonsondergang, bijvoorbeeld over de tempels in Bagan (Myanmar), ook heel gaaf!

  • Niels says

   Ik kan me voorstellen dat dat ook een hele gave beleving is geweest. Zonsondergangen zijn meestal net zo gaaf als de zonsopkomsten dus ook zeker geen straf om te beleven.

 8. Prachtig! Ik moet bekennen dat ik niet echt een ochtendmens ben en dus niet vaak de zon op zie komen, maar ik zou eens wat vaker de wekker moeten zetten 😉 Bedankt dat je me daar weer even aan herinnert!

  • Niels says

   Meestal als we lang op reis zijn hebben we er wel een dag tussen zitten dat ik de zonsopgang wil fotograferen en dus vroeg uit de veren moet. Maar het is ook heel fijn om een keertje wat langer te blijven liggen. Maar ik ben wel een ochtendmens, in de ochtend ben ik het productiefst.

 9. Zonsopgangen in het Krugerpark…zo zijn ze nergens volgens mij 🙂 Prachtige foto!

 10. Een gamedrive is inderdaad zo bijzonder en de zonsopkomst in Afrika is zo ontzettend mooi. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zo’n rode lucht heb gezien als daar. Het is soms zo fijn, even geen tv en wifi. Ik mis het dan ook totaal niet.

  • Niels says

   De luchten zijn daar enorm gaaf. Vooral tussen de bergen en met zonsopkomst of zonsondergang. Dan geeft het echt het gevoel dat je totaal ergens anders bent. Dat je echt op vakantie bent en dat is een hele fijne gedachte.

 11. Wat kan het dan soms fijn zijn hè, om geen wifi en tv te hebben. Overigens gebruiken wij een tv eigenlijk nooit, ook al is hij er wel. Vroeger weleens, toen we lang op reis waren, maar tegenwoordig is een vakantie standaard zonder tv. Prachtige foto, heel mooi dat licht en de warme kleu!

  • Niels says

   Meestal zet ik hem wel even aan om dan tot de ontdekking te komen dat er eigenlijk weinig op is behalve de standaard buitenlandse zenders. Dus dan gaat hij weer uit en pak ik een boek 😉

  • Niels says

   Bedankt voor het delen! En leuk om te horen dat je deze foto zo mooi vindt!

  • Niels says

   Bedankt! Het was zeker een hele mooie zonsopkomst en de dag die eraan vastzat was misschien wel mooier 🙂

Geef een reactie