Foto van de Week, Persoonlijk
comments 22

Foto van de Week #94: Drakensbergen en helemaal niks doen

Drakensbergen

Ik laat in de rubriek “Foto van de Week” een foto zien die deze week voor mij bijzonder is geweest. Dat kan gaan om het moment, het gebouw, de architectuur of honderd en één andere redenen. Elke foto heeft zijn verhaal en deze week is de keus gevallen op een foto gemaakt van de Drakensbergen in Zuid-Afrika.

Je hebt van die weken dat je veel gepland hebt maar dat er eigenlijk niks uitkomt. Dat je de tijd hebt maar dat je lichaam eigenlijk niet meewerkt. Nu is het genoeg geweest, ga maar eens rustig aan doen. Na een zware zomer waarin ik eigenlijk aan een stuk doorgewerkt heb en steeds diende over te werken, was dat voor mij afgelopen week. Even pas op de plaats. Even rustig aan en een week vrij. Daar was ik aan toe. Maar dan ook echt even niks doen. Even geen blogs schrijven, nergens op reageren en vooral bij komen. Iets wat voor mij aardig moeilijk is. Ik hou er niet van om niks te doen. Maar het moest. Althans dat vertelde mijn lichaam en aangezien ik mentaal ook niks gedaan kreeg was het een week die toch aardig snel om ging. Met niks doen. Nou ja, ik heb wel een paar dingen af kunnen strepen maar het overgrote gedeelte staat nog steeds op de planning. Ergens is het best heerlijk om een week helemaal niks te doen. Ik heb wel aan aantal klussen in huis uitgevoerd, wat opgeruimd, samen met een vriend het internet boven werkend gekregen. Ook heb ik uren naar Netflix gekeken. The Flash als serie ontdekt en daar zit ik nu in het tweede seizoen. Natuurlijk met de katten gespeeld en afgelopen vrijdag naar voetbal geweest. De andere twee keren dat het voetbal was, kon ik helaas niet. Ik kwam mijn dagen door met niks doen. Totaal tegen mijn natuur in maar stiekem toch fijn.

Het zet je wel aan het denken. Wat doet dit niks doen bijvoorbeeld met Ropstar? Nou om precies te zijn heb ik in september 3 blogs gepubliceerd. Dit wordt de vierde en de bezoekersaantallen zijn tot nu toe goed. Het lijkt totaal niks uit te maken of ik nu een week wel of niet post. Natuurlijk had ik met meer blogs meer bezoekers gehaald maar als je minder blogt betekent dat niet automatisch dat je minder bezoekers krijgt. Dus dat had geen consequentie. De mailbox stroomt over dus die kijk in morgen weer na. Voor de rest is er niet veel spannends gebeurd. Het loopt allemaal gewoon door. Jullie, de reacties en de mailtjes blijven komen. Met andere woorden, ik had me veel te druk gemaakt en het was nergens voor nodig. Het was goed om dat te constateren. En een weekje vrij is ook nooit verkeerd. Ik heb wel tijdens deze week oude foto’s teruggezocht. Ilona had er eentje nodig voor een cursus. Eentje van Zuid-Afrika. Toen ik die aan het zoeken was, kwam ik deze ook tegen van de Drakensbergen in Zuid-Afrika. Een voor mij bijzondere foto omdat het voor mij vrijheid symboliseert. Daar hoef je ook niks te doen. Daar kun je lekker genieten van de natuur zonder mensen tegen te komen. Daar kun je ontspannen. Nu hebben we hier in Nederland geen Drakensbergen maar de natuur is nog steeds mooi. Daarom deze foto van de week omdat dit het eerste moment in negen dagen is dat ik me er weer toe kan aanzetten om een blog te schrijven. Dat betekent dat ik genoeg uitgerust ben, zowel fysiek als mentaal. Dat betekent dat deze week geholpen heeft en dat ik er weer tegen aan kan. Fijn om af en toe een weekje niks te hoeven doen. Heel prettig en het mooiste nieuwe kregen we aan het begin van de week. Per 1 januari 2018 ga ik een dagje minder werken. Een droom die uitkomt, nu alleen nog gaan kijken hoe we die invullen. Misschien wel met ontspannen en mijn eigen ding doen. Dat bleek aardig te werken afgelopen week.

22 Comments

 1. Super dat je zo goed naar je gevoel luistert…soms moet gewoon het gas er even af en moet je rustig aan doen….dan kan je daarna weer met nieuwe energie door. Heerlijk vooruitzicht ook dat je volgend jaar een dagje minder gaat werken….de invulling gaat helemaal goed komen denk ik!

 2. Als eerste mag je trots zijn op jezelf dat je de stap hebt genomen om even aan jezelf te denken. Dat is een kracht. Hopelijk kan je er nu weer tegen aan en kunnen wij weer genieten van je prachtige blogs.

 3. Jenny - ikreis.net says

  Mooie foto! Helaas heb ik deze plek niet bezocht tijdens mijn reis door Zuid-Afrika.

  Me-time is fijn!

 4. Marcel | yourtravelguideonline says

  Goed dat je naar je lijf geluisterd hebt! Erg belangrijk om dat te blijven doen. En wat fijn dat je straks minder gaat werken. Ik werk sinds 1 juli 4 dagen en het bevalt mij uitstekend. Een lang weekend en meer tijd voor mezelf en m’n blog. Ik ervaar het nog steeds als een luxe. Geniet ervan straks en blijf vooral mooie foto’s en fijne artikelen publiceren.

 5. Prachtig en heerlijk even niks doen. Ik heb laatste tijd ook heel veel gewandeld in Nederland. Echt heerlijk, zo genoten. Maar ja de foto’s en verhalen blijven wel wat langer liggen. Ach dat komt wel weer.

 6. Ik rooster voor mezelf wel eens vrije tijd in. Klonk in het begin gek, maar anders vergat ik het gewoon en aan het einde van de week was ik dan doodop. Fijn dat je een dagje minder kunt gaan werken en dat met andere dingen kunt opvullen 😉

 7. Minder publiceren maakt inderdaad niet altijd uit, zeker niet als het meeste bezoek toch via Google komt. Op de lange termijn maakt het natuurlijk wel uit of je meer content hebt of niet, maar van een keer een week overslaan merk je meestal niet zo veel.
  Fijn dat je een dag minder gaat werken. Hopelijk geeft het je de tijd om meer tot je zelf of tot toch meer bloggen te komen. Wat het ook wordt, allebei zou het mooi zijn. Maar eerst maar aan jezelf denken. (Ik vind het ook lastig hoor.)

 8. Even niets doen is zo nu en dan heerlijk. Dan geniet je daarna weer extra van de dingen die je wel doet 🙂

 9. Wat een fijn vooruitzicht, 4 dagen per week gaan werken. Ik doe dit al een aantal jaar en het geeft me zoveel meer ontspanning. Het is het meer dan waard. Mooie foto, ik kan me heel goed voorstellen dat hij voor jou symbool staat voor vrijheid.

 10. Wat goed dat je zo goed naar jezelf luistert Niels! Kunnen veel mensen wat van leren denk ik. En een dag minder werken volgend jaar: super. Daar komt vast een goede invulling voor. Voordat wij kinderen hadden werkte ik bewust ook een dag minder (in mijn vorige baan, want in de huidige kon dat helaas niet) en dat vond ik heerlijk! Zoveel meer tijd om te ontspannen in het weekend. Fijn dat, ondanks je rust, de bezoekersaantallen goed bleven. Mooie foto van de Drakensbergen trouwens! (ik denk dat je nog de tussen S moet toevoegen!)

  • Niels says

   Nooit geweten, altijd gedacht dat het zonder s was 😉 Maar is aangepast. Die dag minder werken is ook daadwerkelijk super. Ik kijk er heel erg naar uit.

 11. Hele mooie foto! Drakensbergen is een van mijn favoriete regio’s in Zuid-Afrika. Wat kun je daar toch geweldig wandelen. Wat fijn trouwens dat je een dagje minder kan gaan werken.

  • Niels says

   Het was een hele mooie regio om doorheen te rijden, wat een prachtige natuur heb je daar. Bijna onrealistisch. Haast een filmset.

Geef een reactie