Kijkje achter de schermen
comments 14

Achter de schermen #7: Nieuwe camera en reizen

Waar houd ik me tussen de blogs mee bezig? Wat maak ik mee? Dat soort updates vat ik samen in deze reeks. Ik geef jullie een kijkje achter de schermen. Ik vertel jullie iets meer over mezelf en wat ik leuk vind. Natuurlijk staat mijn blog vol met dingen die ik leuk vind maar er gebeuren genoeg dingen die ik niet in een blog verwerk. Lees je mee met het zevende blog uit deze serie?

Nieuwe camera

Na lang zoeken zijn we eindelijk uit. We hebben een nieuwe camera aangeschaft. Het werd tijd. De oude werkte nog naar behoren maar begon toch zijn gebreken te vertonen. We hebben die goed en intensief gebruikt en waren daardoor toe aan een nieuwe. Maar er is tegenwoordig veel keus. We hadden een Canon en daar waren we meer dan tevreden over dus we besloten om opnieuw een Canon aan te schaffen. Maar dan ben je er nog niet. Eerst kijken naar het budget en welke modellen er waren. We wilden weer een stapje hoger, een stapje nieuwer. Dat laatste zou niet al te moeilijk moeten zijn. We zijn uiteindelijk uitgekomen op de Canon 80D en onze trip naar Jeruzalem was eigenlijk de eerste keer dat we de camera intensief hebben gebruikt. De camera weegt net iets meer dan onze oude camera maar werkt ongeveer hetzelfde. Maar dan beter. De ontwikkelingen hebben niet stil gezeten en het was voor ons een openbaring hoe makkelijk we met deze camera aan de slag konden. Natuurlijk ken je deze camera nog niet door en door, maar we zijn er positief door verrast.

Adobe Creative Cloud

Thuis gekomen van onze trip naar Jeruzalem, zijn we op op een probleem gestuit. Omdat het een nieuwe camera is,  werkt deze niet meer met ons oude Lightroom programma. We hadden hier niet bij stil gestaan. Zo vaak kopen we een nieuwe camera niet om hier daadwerkelijk rekening mee te houden. We hadden een nieuwe Lightroom nodig en daarvoor had je eigenlijk twee keuzes. Of je schaft het programma in één keer aan of je gaat een abonnement aan voor een bepaald bedrag per maand. Hierbij krijg je ook nog Adobe Photoshop erbij. Voor het laatste heb ik gekozen. Vooral ook vanwege de mogelijkheden die dit abonnement biedt om het op andere toestellen te zetten zoals een tablet of mobiel. Nu had ik de Adobe Creative Cloud gedownload maar kreeg ik een foutmelding. Heb ik dat weer, dacht ik nog bij mezelf. Het programma kon geen contact maken met de Adobe servers. Raar, want mijn andere Adobe programma’s kunnen dat wel. Dus ik ben al een hele week bezig geweest om allerlei dingen te proberen en het werkend te krijgen. Helaas is dat nog niet gelukt. Dus heb ik een prachtige nieuwe camera, maar ik kan de foto’s nog niet in zijn volle glorie zien. Dus de blogs van Israël lopen wat vertraging op 😉

Reizen

Zoals jullie weten houden we van reizen. We slaan altijd de zomervakantie over om in de andere seizoenen op reis te gaan. Nu we nog geen kinderen hebben gaat dat makkelijker en het is een stukje goedkoper omdat we geen rekening hoeven te houden met vakanties. We proberen ook onze vrije dagen zo goed mogelijk te plannen. Een lang weekendje weg met vrijdag en maandag erbij kost je maar twee dagen terwijl je toch vier dagen weg kunt. Zo staan er tot nu toe nog twee reizen op de planning en zijn we er eentje aan het voorbereiden. Ilona gaat in maart naar Praag met een vriendin en in mei gaan we naar Sofia. Een stad waar we heel benieuwd naar zijn. Daarnaast hebben we de week van passen vrij en zijn we aan het kijken of we dan een leuke roadtrip kunnen maken. De bestemming ligt nog niet helemaal vast, maar we neigen naar Duitsland, Denemarken en Zweden. Waarbij we Aarhus (Denemarken) hebben toegevoegd omdat het de culturele hoofdstad van Europa is dit jaar. Maar nog niks geboekt of gereserveerd. Het is nog in de uitzoekfase.

Katten

Omdat het alweer even geleden is ook een korte update over onze katten. Ze zijn alle drie nog lekker ondeugend aan het rondrennen. Ze zijn de laatste tijd ook wat aanhankelijker. De hele dag kopjes geven en vooral bij je in de buurt willen zijn. Dat is vooral te merken als je ‘s ochtends je brood probeert te smeren en als je ‘s avonds even televisie kijkt. Als we televisie kijken dan ligt Oink meestal op de salontafel. Zelda naast je en Koda wil de hele tijd geaaid worden. Zo zaten we gisteren Wie is de Mol te kijken waarbij ik nog steeds Diederick en Sanne verdenk. Al sinds aflevering 1, ze willen er maar niet uit. Maar tijdens het kijken waren ze heel speels en actief bezig en hadden ze even hun gekke 5 minuten. Gelukkig luisteren ze redelijk naar hun naam en als je ze roept dan komen ze ook. Ze hebben het trouwens weer goed gedaan terwijl we weg waren naar Israël. Weinig voorgevallen en blije katten toe we weer terug waren. Daar mogen we onze kattenoppas voor bedanken die elke dag even is langsgekomen. Alles heeft ze schoongemaakt en met de katten heeft ze gespeeld. Wat een uitvinding en stiekem een leuk beroep.

14 Comments

 1. Mooie camera hoor! Dat levert vast weer een hoop mooie foto’s op! En ja, Praag… mooie stad hoor! Wij kunnen ook buiten de schoolvakanties op reis en daardoor zijn we dan ook wel regelmatig even weg, hoewel het met mijn beperkte vakantiedagen (18) wel altijd puzzelen is hoor.

  • Niels says

   Dat kan ik me voorstellen. Gelukkig is er voldoende te puzzelen en kan je met een beperkt aantal vakantiedag toch een leuke tijd weg 🙂 Bedankt! Ik ben ook heel benieuwd hoe de foto’s nu zijn ivm de vorige camera. Nog even uittesten

 2. Gave camera! Ik fotografeer zelf met de Canon 60D en ben daar nog steeds blij mee. Is inmiddels al een iets ouder model, maar functioneert nog prima. Ik heb trouwens ook een abonnement op Adobe. Ideaal! Wat een prachtige kat trouwens 🙂 .

  • Niels says

   Dat was het idee ook, dat het ideaal zou zijn. Alleen werkt het niet zoals het behoort te werken. Maar via een omweg uiteindelijk toch voor elkaar gekregen. Heeft me alleen een week gekost om daar achter te komen 😉 Bedankt! We zijn heel blij met onze katten. Koda is altijd leuk om te fotograferen, hij is best fotogeniek 🙂

  • Niels says

   Wij zijn ook benieuwd. Er is nog zoveel te doen en te zien dat het een moeilijke keus gaat worden. Dus tips zijn welkom. We gaan waarschijnlijk 8-9 dagen weg. Willen met de auto een roadtrip maken. Het idee staat hierboven maar richting Oost-Europa trekken lijkt ons ook leuk.

 3. Jeej een nieuwe camera! Daar was ik toen ook zooo blij mee! Wel balen van dat programma. Ik wil ook nog eens Photoshop, maar het is zo duur helaas. Ben nu wel extra benieuwd naar die blogs over Israel 😀 Leuke reisplannen trouwens! Mocht je trouwens ook de keuze uit Noorwegen hebben, zou ik zeker naar Noorwegen gaan. Zweden is mooi maar eentonig, Noorwegen is spectaculair mooi en zeer afwisselend. Prachtige kat is het toch zeg…

  • Niels says

   Noorwegen is zeker mooi. Ik heb ooit eens een cruise gedaan naar Noorwegen vanuit Rotterdam. Onder andere Bergen gezien. Het was een mooie ervaring om door die prachtige natuur te varen. Daarnaast heel blij met de camera en wat minder met Lightroom. Nouja, Adobe Creative Cloud. Lightroom werkt ondertussen, daar ben ik dan wel weer blij om. De CC krijg ik nog niet aan de praat 😉 Photoshop zat ook bij het abonnement dus die ga ik straks ook updaten. Altijd handig om een nieuwere versie te hebben. Wel weer even inkomen, ze hebben natuurlijk weer dingen veranderd. En ja, we hebben drie hele bijzondere katten. We zijn er erg blij mee 🙂

 4. Ik vind jullie katten zo leuk! Wij maken trouwens ook gebruik van een kattenoppas, wat een uitvinding hé?! Toffe bestemmingen hebben jullie op de planning, ik ben ook heel benieuwd naar Zweden. Lijkt mij prachtig. Praag ook trouwens 🙂 Balen van de cloud van Adobe zeg, ik kan daar zo slecht tegen. Wacht met smart op de foto’s en verhalen over Jeruzalem!

  • Niels says

   Ze komen eraan 😉 Er staat voor dinsdag een blog ingepland. Wel nog over Tel Aviv, dus voor Jeruzalem moet je nog even wat langer wachten. Een kattenoppas is echt een uitvinding. Zoveel fijner om je katten gewoon lekker thuis te laten ipv een druk pension waar ze totaal in de stress kunnen schieten. Terwijl er ook iemand elke dag even langskomt. Even de post opzij legt, de vissen eten geeft, dat soort dingen. Gewoon een fijn gevoel dat als je op reis bent je ze in goede handen zijn. Ja, ik baalde enorm van Adobe. Ik heb er denk ik ondertussen een uurtje of 20 inzitten. Ik ken het hele forum uit mijn hoofd maar ik krijg het niet aan de praat. Gelukkig is het me wel gelukt om via een omweg (legaal) Lightroom werkend te krijgen. Daar ben ik heel blij om 🙂 Dus nu kan ik weer wat foto’s bewerken. Wel even mezelf de nieuwe dingen weer aanleren, maar dat komt ook wel weer.

 5. Wij gaan ook altijd buiten de schoolvakanties op reis, heerlijk! Mooie camera hebben jullie gekocht. Schiet er veel mooie plaatjes mee, maar dat komt wel goed vermoed ik. Aarhus is echt een toffe stad, aanrader wat mij betreft. Zeker doen, dit jaar Culturele Hoofdstad van Europa.

  • Niels says

   Ja, juist daarom willen we erheen. We moeten alleen even kijken of het allemaal haalbaar is wat we van plan zijn 😉 We zijn heel blij met de nieuwe camera en ik kan je vertellen dat ik Lightroom eindelijk aan de praat heb gekregen. Het heeft lang geduurd maar het werkt dus ik kan ook de foto’s van Israël gaan bewerken. Ik heb ze net voor het eerst gezien en er zitten hele leuke tussen 🙂

 6. Er zijn ook mensen zonder kinderen die altijd in de zomer weg gaan/moeten. Ik. Zei de gek.

  Gave camera. Ik heb sinds een paar jaar de 70D en ben daar nog altijd heel blij mee. Kijkend hoe intensief hij gebruikt wordt, heeft hij vast niet het eeuwige leven. Maar dat zien we dan wel weer….

  • Niels says

   Wij hoeven gelukkig er nog geen rekening mee te houden 🙂 We zitten niet in het onderwijs. Ik kan me voorstellen dat je met de 70D ook heel blij bent. Had je die ook mee toen je door de sneeuw banjerde een paar weken geleden? Kon hij die temperaturen aan?

Geef een reactie